Kadınların sokaklar da  güvenle yürüdüğü, engellilerinin yerel hizmetlerin tamamına erişebildiği, sokaklarından mutlu çocuk seslerinin geldiği bir Ordu hayalim var, kentimiz geleceğimizdir.

"Açık hava yaşayan Fındık Müzesi Gülyalı’ya yakışır"

Dünya’da en çok fındık üreten kent Ordu, Ordu’da fındığın ilk dikim alanlarından birisi Gülyalı Sayaca mahallesi,corafi konumuda dikkate alınarak Gülyalı’ya fındık müzesi yakışır. Fındığın bahçeden, sofraya kadar gelen zamanını kıyafetleriyle, kullanılan araç gereçlerle sergilenmelidir. Fındığın Türkülerimizde ,edebiyatımızda ki örnekleri bu müzede sergilenmelidir. Açık hava yaşayan fındık müzesi diyorum çünkü artık bu konuda geç kaldık, yeni müze anlayışına geç kalmamak için yapılacak müzenin kapalı ve açık alan olmak üzere yaşayan fındık müzesi olarak kurmamız gerekiyor. Yerli yabancı turistlerin uçaktan indikten sonra gidebilecekleri bir mekana , karayolundan geçenlerin dikkatini çekip Gülyalı’da durabilecekleri duraklar yaratmalıyız.

"Denize yüzümüze dönelim"

Karadeniz’e yüzümüzü dönmeliyiz, Karadeniz’den sadece 2 ay yüzerek kulaç atarak değil deniz ulaşımıyla da yararlanmamız gerekir .Altınordu iskelesinden  deniz otobüsüne binen yurttaşımız Gülyalı iskelesinde inip, balığını yedikten sonra Perşembe’ye cevizli helva yemeye gidebilecek deniz ulaşımını kurarak Ordu’da mavi yolculuğu başlatmalıyız.

"Kent dayatan değil danışan bir anlayışla yönetilebilir"

Kentte alınan kararların hepsi doğrudan biz kentlileri etkiliyor. Alınan bir kararın en iyi uygulanma şekli alacağınız kararların çok sayıda kurum, kuruluşu ve kentlilere sorarak ve onayını alarak uygulayabilirsiniz. Bir kenti geleceğe taşımak her kentlinin görevi, geleceğe dönük alınan kararların da dayatarak değil, danışarak alınması yerel yönetimler başlıca sorumluluğudur.

"Vejeteryan mutfağının başkenti Ordu"

Ordu sanat sever bir kent, bir asırlık tiyatro geleneğimiz, yarım asırlık belediye tiyatromuz var.Sekiz yıldır devam eden tiyatro festivalini sonlandıranları şehrin hafızası affetmeyecetir. Tiyatro festivalinin şarkısısında Haziran’da tiyatro ile buluşuruz çocuklar diye bir bölüm vardı.2019 Haziran’da çocukların tiyatro festivaliyle buluşacağına inanıyorum. Uğur Gürsoy,Aydın Üstüntaş,Mustafa Gencer ve Seyhan Güngör’ün isimleri Ordu’ya yeni açılacak tiyatro sahnelerinde yaşatılmalıdır. Orduya  ben vejetaryen mutfağının başkenti diyorum. Sakarcadan, melecona, galdirikten turşuya kadar bir sürü bitkiden yöremize özel yemekler yapıyoruz. Et ve benzeri yemeyenler için Ordu mutfağı vazgeçilmez bir tat olacaktır.  Ordu mutfağını Dünya’ya açalım. Vejetaryenlerin çok ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Bu güzel lezzetlerimizle hem vejetaryenlarin midesi bayram eder hem de bizim mutfaklarımız şenlenir.

Ordu Yorum / Yasemin Kuzu / özel

Editör: Haber Merkezi