Çevre duyarlılığı olan Hakan Tuzan, deniz kenarında kum alan kamyonları görünce fotoğrafını çekerek Ordu Çevre Derneği’ne gönderdiğini söyleyerek, “Kumsalda kamyonlarla kum alınması dikkatim çekti. Deniz kenarından, dere yataklarından kum, çakıl almanın yasak olduğunu biliyorum. Hemen fotoğrafını çekip 155’i aradım. Neler yapılması gerektiği konusunda Ordu Çevre Derneği’yle görüştüm”. dedi.

           

Hemen gittiler

            Kamyonların birdenbire kum üzerinde düzeltmeler yaparak uzaklaştıklarını gördüğünü belirten Hakan Tuzan, “Polis geldi yanlış yere bakıyorlardı, kendilerine yeri gösterdim. Kum alındığı belli oluyordu. Ben çevreye duyarlıyım. İnsani görevim yapıyorum.” diyerek, önlem alınmasını istedi.

           

Duyarlı olmak gerekiyor

            Ordu Çevre Derneği Başkanı Gül Ersan, “Fatsa’dan arandım. Kum hırsızlığı konusunda hemen Kaymakamlığa ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne aramalarını önerdim. Polis aranmış, kum hırsızları kaçmış. Kumsaldan ve derelerden kum ve çakıl alınıyor. Bu hırsızlığı engelleyecek olan yetkililerin yaptırımları olmalı. Ancak duyarlı yurttaşların gördüklerini polise, kaymakamlıklara, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne hemen haber vermeleri de gerekiyor.” dedi. Haber Merkezi

           

 

 

Editör: Haber Merkezi