Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde kutlanmakta olan Yeşilay Haftası münasebetiyle Yeşilay Derneği Ordu Şube Yönetimi İl Müftüsü Mürsel Öztürk’ü makamında ziyaret etti. Müftülük makamında gerçekleşen ziyarette Yeşilay Derneği Ordu Şube Başkanı Cengiz Keskin ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu.

Ziyaretleri sebebiyle Yeşilay İl Başkanı Cengiz Keskin’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Müftü Öztürk, diyanet işleri başkanlığı olarak insanın yaratılış fıtratını bozan ne varsa onunla mücadele etmekle bir Müslüman olarak yükümlü olduklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü “Yeşilay’ın mücadele ettiği her şey bizimde mücadele alanımızdır. İnşallah biz müftülük olarak Yeşilay’ın orasında burasında değil tam merkezindeyiz. Beraberce hem camilerimizde hem de Kur’an kurslarımızda bize düşen her alanda bu zararlı alışkanlıklarla mücadele edeceğiz inşallah.” dedi.

Ziyarette bir açıklama yapan başkan Keskin ise Yeşilay’ın 98 yıldır tüm zararlı alışkanlıklar ile etkin bir mücadele yürüttüğünün altını çizerek “Yeşilay bağımlılıklar noktasında yapmış olduğu çalışmalarda alkol, tütün, fuhuş, teknoloji ve yeni ortaya çıkan birtakım maddeler ile mücadele yürütmektedir. Yeşilay olarak özellikle Diyanet camiası ile paydaş olmak durumundayız. Bu sebeple il müftümüzün güzel yaklaşımı sayesinde bugün il müftülüğümüz ile ilimiz genelinde ciddi manada projeler üretecek Yeşilay’ın gerek tanıtımı gerekse faaliyetleri noktasındaki ön açıcı bilgilendirici ve koruyucu faaliyetlerde inşallah beraber işbirliği yapacağız.” İfadelerini kullandı. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi