Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi (OSKEM) tarafından; Altınordu, Perşembe, Fatsa ve Ünye ilçelerinde bulunan plajlarda alınan tedbirler ile vatandaşların sorunsuz bir şekilde deniz sezonu geçirmesi için hazırlıklar tamamlanarak hizmet verilmeye başlandı.

  

 Altınordu’da Mavi Bayraklı Akyazı Plajı,  Akyazı Halk Plajı, Mavi Bayraklı Cumhuriyet Mahallesi Plajı, Kumbaşı Plajı; Perşembe’de Efirli Kadınlar Plajı, Çaka Beyaz Kum Plajı; Fatsa’da Dolunay Çamlık Plajı, Kadınlar Plajı; Ünye’de Mavi Bayraklı Kırkevler Plajı, Kadınlar Plajı ve Çınarsuyu Tesisleri Plajı’nda hizmet verecek olan ekipler, vatandaşların can güvenliğini sağlayarak deniz aktivitelerinden sorunsuz faydalanmalarını sağlıyor.

 

Vatandaşların güvenilir bir şekilde denize girebilmeleri ve su aktivitelerini yerine getirebilmeleri için oluşturulan hatlarda jet skiler ile sürekli olarak denetim yapan OSKEM personelleri, tehlikeli durumlarda uyarılarda bulunarak vatandaşları güvenli hatta çekiyor. Ayrıca yetkililer, belirlenen plajlarda ve açıklanan saatlerde su aktivitelerinin gerçekleşmesini, çeken akıntıya karşı Su Kazaları Engelleme Merkezi personellerinin talimatlarına uyulması gerektiğini belirterek, plajlarda çeken akıntıya yönelik genel uyarı tabelaları asıldığını ve bu konularda vatandaşların görevlileri dinlemeleri gerektiğini vurguluyor. Mantar çekilmemiş ve görevli bulunmayan kıyılarda denize girmenin son derece tehlikeli olduğunu belirten yetkililer, vatandaşların belirtilen plajlar haricinde denize girmemeleri konusunda da uyarılarda bulunuyor. Ordu Yorum

 

 

 

Editör: Haber Merkezi