OSKİ ve DSİ ekipleri tarafından başlatılan sondaj çalışmaları kapsamında Fatsa ilçesinde 2 adet, Ünye ilçesinde 1 adet su sondaj kuyuları açılarak mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu.

Fatsa ilçesine 2 adet içme suyu sondajı yapıldı

Fatsa ilçe merkezinin su ihtiyacını karşılayan Bolaman Irmağı kenarındaki su kuyularının debilerinin düşmesi üzerine bir çalışma başlatan OSKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ortak proje ile su debisi düşen kuyulara ek 2 adet kuyu açılması için çalışma başlatıldı. Hızlı bir şekilde yürütülen çalışmalar kısa sürede tamamlanarak derinliği 44’er metre olan 2 adet su sondaj kuyusu açıldı. Açılan içme suyu sondajlarında gerekli tahliller yapılarak bu suların ana hatta bağlantısı gerçekleştirildi.

Sel sularının kapattığı su kuyusu yeniden açıldı

Fatsa ilçesine benzer bir çalışmayı Ünye ilçesinde de başarılı bir şekilde tamamlayan OSKİ ekipleri 2018 yılında meydana gelen sel afeti sonucu kapanan Ünye Saraycık Mahallesi içme suyu kuyusunu yeniden aktif hale getirdi. 44 metre derinlikte aktif hale getirilen içme suyu gerekli analiz çalışmalarının ardından ana şebekeye bağlantısı gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen sondaj çalışmalarını yerinde takip eden OSKİ Genel Müdürü Murat Us, “DSİ Samsun 7. Bölge Müdürlüğümüz ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonucunda 3 su kuyumuzu aktif hale getirerek vatandaşımızın hizmetine sunduk” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi