Hava sıcaklıklarının artması, yaklaşan fındık hasadı ve yaz döneminde artan nüfusa karşı su kaynaklarının yetersizleştiği mahallelerimizde çalışmalar bugünden itibaren başlayacak. Su kaynağı oldukça zayıf olan ve en acil olarak su getirilmesi gereken Mustafalı, Ayrılık ve Ambarcılı’da gerçekleşecek altyapı çalışmalarıyla asırlık su sorunu çözüme kavuşuyor. Su ihtiyacı en acil çözülmesi gereken Mustafalı Mahallesi’nde Çitli, Kadılı, Çakırlı, İmamlı, Müezzinli semtleri; Ayrılık Mahallesi’nde Kilisecik, Kasaplı, Ustalı, Duydumlu ve Köseli semtleri; Ambarcılı Mahallesi’nde Kurtlukıran, Macara ve Tüküçlü semtleri artık susuzluk yaşamayacak. 
Mustafalı, Ayrılık ve Ambarcılı’da gerçekleşecek çalışmalar aynı güzergâhta olacağı için bu 3 mahallenin altyapı çalışması birlikte ele alınıyor. İlçemizin su problemi yaşayan bir diğer mahallesi Gülistan Mahallesi de toplantıda gündeme alınan mahalleler arasında. Gülistan Mahallesi’nin Kesimoğlu, Sakaoğlu, Eminoğlu ve Türkmenli semtleri en acil ihtiyacın karşılanması gereken sahalar arasında yer alıyor.

Vatandaş çaresiz

Başkan Tepe, “Vatandaşlarımız su konusundaki şikâyetlerini belediyemize bildiriyorlar. Bunun yanı sıra sahada yaptığımız ziyaretlerde su konusunda ciddi bir talebin olduğunu gördük. Gerçekten de ilçemizin belirli bölgelerinde ciddi su problemi var. Ordu’nun büyükşehir statüsü kazanmasıyla birlikte 2014 yılından itibaren bütün su ve kanalizasyon işleri sorumluluğu OSKİ’ye ait ancak vatandaş çaresizce bizlere de taleplerini iletiyor. Sorunların çözümü konusunda asla adres gösteren olmayacağımızı ifade etmiştik. Bu konuda çözümün adresine bizzat kendimiz giderek vatandaşımızın çaresizliğini dile getirdik. Daha önceki görüşmelerimizde Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in talimatları ve Sn. OSKİ Genel Müdürü Murat US’un konuyla yakından ilgisiyle bugünden itibaren kalıcı çözümler için çalışmalar başlıyor. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi