2014 yılından bu yana Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak Ordu’da su ve kanalizasyona işlerini yürüten OSKİ Genel Müdürlüğünün, Gülyalı Belediyesi’ne açık alanlardan su tedariki konusunda herhangi bir abonelik işlemi uygulamadığını belirten Başkan Tepe, “Ne hikmetse 2019 yılından sonra göreve gelmemizle birlikte abonelik dahilinde su alabileceğimiz söylendi. Gülyalı Belediyesi, OSKİ’ye bağlı noktalardan aldığı suyu, Gülyalı’ya hizmet için kullanıyor. Büyükşehir Belediyemizin sorumluluğunda olan alanların yıkama ve temizliğini de ilçe belediyesi olarak genellikle biz sağlıyoruz” dedi. 

 

OSKİ’ye soruyorum: “2019’dan sonra ne değişti?”

 

Şu anda su sayacı bağlanan noktadan Gülyalı Belediyesi’nin 2015 yılından bu yana herhangi bir ücret ödemeden su aldığını belirten Başkan Tepe, “Şimdi sormak gerekiyor. 2019 yılından sonra ne değişti de burada abonelik oluşturulma durumu söz konusu oldu. Buraya abonelik oluşturan yetkili isimler 2015 yılından bu yana görevlerine devam ediyor. Mademki burada bir eksiklik vardı, o hâlde 2019 yılından öncesi için OSKİ’nin yöneticileri kurumlarını zarara uğratmışlar, suç işlemişlerdir. Soruşturma açılmasıyla ilgili süreci takip edeceğiz” dedi. 

 

“OSKİ yetkilileri parti başkanlarıyla kol kola” 

 

OSKİ’nin, açık açık siyaset yürüttüğünü ifade eden Başkan Tepe, “ Seçimle göreve gelen bizler, seçimin ardından bütün Gülyalı’yı kucaklayan siyaset üstü bir anlayışı ortaya koyarken OSKİ gibi siyasetle ilgisi olmayan bir kurumun bu yanlışa düşmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kurumun atamayla gelen üst düzey isimleri Gülyalı’da yatırımları incelemeye parti ilçe başkanıyla geliyor. Belediye başkanını davet etme nezaketi bir tarafa, Gülyalı Belediyesi’ni bilgilendirme cüreti dahi gösterilmiyor. Büyükşehir yasası gereği ilçe belediyesi bütçelerinin %10’u OSKİ’ye kesiliyor. Niçin? İlçelerdeki su ve kanalizasyon sorunlarını ortadan kaldırması için. Her görüşten vatandaşın parasıyla oluşturulan bütçelerle gerçekleştirilen yatırımları siyasi partilerin şov malzemesine dönüştüremezsiniz. Bu yaklaşım Gülyalı halkının kararına saygı duymamaktır” dedi. 

 

“Sayaç takmaya meraklı olan su sorunu olan yerlere taksın”

 

Ordu’nun birçok bölgesinde olduğu gibi Gülyalı’nın da önemli bir bölümünde su problemi yaşadığını hatırlatan Başkan Tepe, “Sayaç takmaya meraklı olan idareciler, Gülyalı Belediyesi’nin aldığı suyun peşine düşüp amilerine şirin görünmek yerine, su problemi yaşayan mahallelerin su sorununu çözdükten sonra sayaç bağlamayı görev bilsinler. Örneğin, Gülistan Mahallemizin Kesimoğlu mevkiinde, Türkmenli’deki su sorununu çözmeyi düşünebilirler” dedi. 

 

“Belediyeye pandemi sürecinin “hijyen” faturası kesildi”

 

Faturanın kesildiği tarihin manidar olduğunun altını çizen Başkan Tepe, “Faturanın dönemi 12 Mart ile 10 Haziran dönemini kapsıyor. Yani, pandemi sürecinde vatandaşlarımızın sağlığı için yürüttüğümüz sokak dezenfeksiyon çalışmaları dönemi. Hemen her gün, her hafta bu çalışmalarla ilgili paylaşım yaptık. Bu fatura, imkânlarımızın kısıtlandığı bir süreçte var gücümüzle mücadelenin faturasıdır. Vatandaşlar OSKİ’den bu süreçte indirim ya da erteleme beklediler. Türkiye genelinde su idarelerinin takdir toplayan çalışmalarını takip etmek yerine kabarık gelen faturalarla vatandaşlar mağdur edildi. Biz vatandaşımızı mağdur etmeyeceğiz. Parayla da olsa suyu alıp Gülyalı’nın sokaklarını, caddelerini temiz tutmaya devam edeceğiz.”

 

“Kesilen fatura Gülyalı halkınadır” 

 

Gülyalı Belediyesi’nin bütçesinin Gülyalı halkından alınan vergilerle oluştuğunun altını çizen Başkan Tepe, “OSKİ’nin Gülyalı Belediyesi’ne kestiği fatura Gülyalı halkına kesilmiştir. Gülyalılıların kendisine hizmet eden OSKİ’ye borcu yoktur. Bu faturayla borcumuzu kapatıyoruz. Bu ayrıştırıcı yaklaşıma halkın keseceği faturanın bedeli ödenemeyecek kadar ağır olur. Tüm bu gelişmelerden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in bilgisinin olduğunu düşünmüyorum. Nitekim geçtiğimiz hafta müjdesini verdiğimiz su yatırımının takipçisi, öncüsü olmuştur teşekkür ediyoruz. Buradaki yanlış işlemlerle ilgili gerekli incelemeleri gerçekleştirmesini umuyorum” dedi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi