Ordu Büyükşehir Belediyesi Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısını gerçekleştirdi. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıda, ihtisas komisyonlarından gelen raporların yanı sıra dairelerden gelen teklifler de görüşüldü.

Toplantıda, Ordu Büyükşehir Belediyesinin Durugöl Mahallesi’ndeki yerleşkesi içerisinde bulunan ve hizmet binası olarak kullanılan B Blokun OSKİ Genel Müdürlüğüne tahsis edilmesi ile ilgili tahsis süre ve şartlarının belirlenmesi konularında büyükşehir belediye encümenine yetki verilmesine ilişkin teklif görüşülerek karara bağlandı. Karara göre bina 25 yılı geçmemek kaydıyla OKSİ Genel Müdürlüğüne  tahsis edildi.

OKSİ tabelasının karar mecliste oylanmadan önce binaya asılmasına CHP meclis üyesi Hasan Karamustafaoğlu tepki gösterirken, kararın meclisten geçtikten sonra tabelanın asılmasının daha uygun olacağını fakat buna uyulmadığını belirtti.

Cıngırt’a büyükşehirden destek

Kentsel dönüşüm kapsamında Fatsa Cıngırt Kalesi’ne maddi destek aktarımı konusu da görüşülerek karara bağlandı. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Cıngırt Kalesi’nde yaklaşık 2 yıldır arkeolojik kazıların devam ettiğini belirterek, 10 bin yıl öncesine ait kalıntıların bulunduğunu belirtti. Anlayan; “Çalışmalar turizm bakanlığının desteğiyle başlamıştı ama Büyükşehir Belediyesinin desteği ile de bir ivme kazanacak.” dedi.

TOKİ kentsel dönüşüme başlayacak

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının Büyükşehir Belediyesi sorumluluğundaki kentsel dönüşüm projelerinin gerçekleştirilmesi amacıyla Ordu Büyükşehir Belediyesi ile kamu kurum ve kuruluşlarının arasında işbirliği protokolü imzalanması için Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi teklifi meclisçe kabul edildi. Kentsel dönüşüm projesi ile başta Ünye, Fatsa olmak üzere uygulamanın TOKİ marifetiyle yürütüleceğini belirten Başkan Anlayan, bu vesile ile büyükşehir ve TOKİ arasında yapılacak protokol için büyükşehir belediye başkanına yetki verileceğini ve projenin tarihin en büyük projesi olacağını belirtti. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi