Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Mayıs ayı meclis toplantısı Ordu TSO Yönetim Kurulu başkanı Servet Şahin, TKDK Ordu İl Koordinatörü Ethem Gözkonan ve meclis üyelerinin katılımlarıyla, Ordu TSO Meclis Başkanı Levent Yıldırım Başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda konuşan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet Şahin; Toplam bütçesi 3 Milyon dolar olan ve %75 bakanlık, %25 katılımcı firmalar tarafından finansmanı sağlanan, Fındık ve Fındık Mamulleri Sektöründe Rekabetçiliğin Artırılması ve Güç Birliğinin Sağlanması isimli URGE (Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi)  projesi, 100’e aşkın proje içerisinden Türkiye genelinde Ticaret Bakanlığı tarafından en iyi projeler arasında seçildi. Aynı zamanda, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Proje yarışmasında da toplam bütçesi 168.Bin Euro olan ve %90’bakanlık tarafından desteklenen İş’de Kadınlar Projesi ile 123 proje arasından 8 kategoride ilk 40'a girmeyi başarırken, girişimcilik kategorisinde de Türkiye 2’cisi olarak Ordu adına büyük bir başarı sağlamış olduk.” dedi.

“Bu başarı hepimizin başarısı”

Başkan Şahin; “Fındık ve fındık mamulleri ile inşaat ve yapı sektöründe olmak üzere toplamda 2 tane UR-GE proje yürütmekteyiz. Bunlardan bir tanesi Ticaret Bakanlığı tarafından en iyi projeler arasına seçildi. Bu projelerin her bir tanesi 3 milyon dolarlık projelerdir. Yani toplamda odamız tarafından 6 milyon dolarlık sadece UR-GE projesi yürütmekteyiz. Bununda dışında Ordu’nun fındığını çikolata ile buluşturduğumuz İş’de Kadınlar Projesi girişimcilik alanında TOBB tarafından Türkiye 2’incisi olması bizlere büyük gurur vermektedir. Biz odayı meclisimiz olarak birlikte, yeni projelerle kalkındırmaya devam edeceğiz. Bu projeler, benim şahsi projem değil, bu projeler Servet Şahin projeleri de değil, bu projeler Ordu Ticaret ve Sanayi Odası projeleridir. Bu başarı da hepimizin başarısıdır. Bundan sonra da hep birlikte çalışarak hem odaya, hem de Ordu’ya yeni projeler kazandırmaya devam edeceğiz.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi