Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

·        Altınordu’da kentsel dönüşüm yapılacak yerlerden bir tanesi de ‘Öğretmenler Sitesiydi’. Hak sahipleri kamulaştırma yoluyla kentsel dönüşüme karşı olduklarını dile getirdiler.

‘Öğretmenler Sitesi’ sakinleri kentsel dönüşümü istemiyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın “Hak sahipleriyle anlaşma yolunu gideceğiz, sonuç alamazsak kamulaştırma yoluna gideriz” ifadelerine karşı olduklarını söyleyen site yönetimi geçtiğimiz Pazar günü, yönetim kurulu toplantısı düzenledi. Mülk sahipleri sitede kamulaştırma istemediklerini oy birliğiyle kabul etti.

Site dışına çıkmayı istemiyorlar

25 Ocak Pazar günü günü öğretmenler sitesi lokalinde yapılan toplantıda site sakinleri, 20 dönümlük site alanında gerektiği kadar yeşil alan olduğunu, çarpık yapılaşma ve arazinin risk alanı teşkil etmediği görüşünde birleşti. Yapılan toplantıda hak sahipleri site alanı dışına çıkmayacaklarını ve dairelini para karşılığı devretmeyeceklerini de söylediler. Site yönetimi ayrıca Öğretmenler Sitesi’nin yenilenmek gibi bir isteği olduğunda bu konunun kat malikleri ile yapılacak istişareler sonucunda gerçekleştirilebileceğini dile getirdiler.

Başkan Yılmaz ne demişti?

Geçtiğimiz yılın Aralık ayı meclis toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Buradaki mülk sahiplerinin bir takım endişesi var. Öğretmenler sitesi yer olarak Ordu’nun en değerli yerlerinden bir tanesi. Hem konuta ilişkin hem de bedele ilişkin hiçbir hak gaspı olmayacak. Hak sahiplerine metre karenin karşılığını verdiğimizde konut sahibi kabul etmez ya da konutun değerindeki parayı onlara vermeyi teklif ederiz de onlar kabul etmezse en son çare kamulaştırma olur. Bu tüm Türkiye’de böyle” açıklamalarını yapmıştı.

Editör: Haber Merkezi