Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Sinema ve Televizyon Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehmet Yılmaz'ın moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşiye Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema-TV bölümü lisans ve yüksek lisans öğrencileri ile Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro bölümü öğrencileri büyük bir ilgi gösterirken Konferans Salonunu dolduran birçok ODÜ'lü öğrenci söyleşiyi ayakta izlemek zorunda kaldılar.
Seda Türkmen, Bora Akkaş, Melisa Yıldırımer ve Yunus Emre Yıldırımer başarı hikâyelerini ve mesleğe nasıl başladıklarını paylaşmalarının ardından öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilerin yönelttikleri oyunculuk ve kariyer yaşamlarına dair soruları yanıtlayan ünlü oyuncular; tv oyunculuğu ile tiyatro oyunculuğu ilişkisi, medya sektöründe sanat ve ticaret ikilemi, meslek kaygılarının oluşmasının nedenleri, dizi setlerindeki çalışma koşulları, yaşanan çekim zorlukları ve ilginç set anılarını öğrencilere aktardılar.
Sinema - Tv öğrencilerine okuldan sonraki meslek kaygılarının oluşmasından endişe etmemeleri gerektiğini ve bunun olumlu bir durum olduğunun altını çizen oyuncular "İstiyorsanız başarırsınız" diyerek öğrencilerin motivasyonlarını her zaman yüksek tutmasını önerdi. Ayrıca ileride Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Tv öğrencilerinin arasından çıkacak yönetmen ve yapımcılarla çalışmayı şimdiden çok istediklerini belirterek söyleşilerini sona erdirdiler.
Sinema, dizi ve tiyatro pratiklerinin sanat-ticaret ekseninde tartışıldığı akademik buluşmaların öğrencilerimiz açısından yararlı olacağını ve bu buluşmanın gelecek paneller için bir başlangıç olduğunu vurgulayan GSF Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yılmaz, öğrencilerin sinema ve televizyon sektörünü birinci kaynaktan tanıması adına Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesi altında bu alanda uzman ve tanındık kişilere Üniversitemizde farklı etkinliklerde yer vereceklerini belirterek verdikleri değerli bilgiler dolayısıyla dizi oyuncularına memnuniyetlerini dile getirdi ve çiçek takdiminde bulundu. Ardından ünlü oyuncular söyleşi sonunda öğrencilerle fotoğraf çektirerek salondan ayrıldılar.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi