Coşkun Özbucak, deneme türü olan kitabı hakkında şunları söyledi: “Kitabımdaki yazılar daha çok umutsuzluğa karşı umudu, korkuya kaşı cesareti, olumsuzluğa karşı olumluyu öne çıkarıyor. Bu nedenle de kitabımın adını ‘Üzülme, Güneş Yeniden Doğacak’ olarak belirledim.”

 

Kitabın kapağı da özel

 

Kitabının kapağının da özel olduğunu belirten Özbucak, kitabın adının arkadaşlarıyla kayıkla balık tutmaya gidip geri dönerken güneşin batışını fotoğraflayarak facebook sayfasında paylaşmasından sonra oluştuğunu söyledi. “Facebook sayfamda paylaştığım fotoğrafa ‘Güneş battı diye üzülme, yeniden doğacak” diye yazmıştım. Çok sayıda beğeni aldı. Kitabımın kapağı bu olsun dedim ama İstanbul’da İlyas Satıroğlu arkadaşımın güneşin batışını fotoğraflaması daha çok hoşuma gitti. Kendisinden kullanabilmem için izin istedim. Daha sonra bu fotoğrafı Emek Yiğit bu fotoğrafı yağlıboya tablo olarak yaptı.. Yağlıboya tablo kitabımın kapağı oldu. İki arkadaşıma katkıları için teşekkür ederim. Kitabımın kapağı ile yazılarımın bütünlüğü birbirini tamamladı diye düşünüyorum.”

 

Yazmak kişiye yeniliyor

 

Yazma konusunda da değerlendirme yapan Coşkun Özbucak, “Yazan kişi kendini yeniler. Günceli takip ettiği, okuduğu için hep ‘yeniyi’ yakalamaya çalışır. Yazmak için önce başlamaya karar vermek önemli. Okumayanın yazma olanağı yok. Okuma alışkanlığının kazanılması için de öğretmenlere büyük görev düşüyor. Öğretmen iyi okuyucu olduğunda öğrenci ister istemez etkilenecektir. Kişi her gün kendini yenilemelidir. Bunun yolu da okumak ve yazmaktır.” dedi. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi