Ordu Barosuna bağlı bir grup avukat Özgecan Aslan isimli öğrencinin tecavüze uğrayıp, yakılarak katledilmesini protesto etti.

 

Ordulu Avukatlar,  "Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamalıdır" dediler.  Mersin'in Tarsus ilçesinde üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesi, Ordu'da protesto edildi. Adliye binası bahçesinde toplanan Ordu Barosu avukatları burada basın açıklaması yaparak Aslan'ın öldürülmesine tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Avukat Ezgi Yücesoy, Özgecan Aslan'ın tek suçunun kadın ve insanca yaşamak olduğunu söyledi. Kadına şiddete karşı, kararlı bir devlet politikasına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Yücesoy, yaşanan olayların kabul edilemez olduğuna işaret etti. Yücesoy, kadınlara karşı uygulanan şiddet ve ayrımcılığın önlenmesi gerektiğini belirterek, bu kapsamda devletin, kadınlara yönelik her türlü şiddet eylemlerini açık bir şekilde kınaması gerektiğini anlattı.

Aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar düzenlenerek anne ve babalara eğitim verilmesi gerektiğini vurgulayan Yücesoy, şunları kaydetti: "Evde, sokakta, iş yerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumluları yargılanmalı ve caydırıcı yasal tedbirler alınmalı. Öldürülen ya da şiddete uğrayan kadınların giydikleri elbiselerin rengi, makyaj yapmaları, evlerine bir saat geç gelmeleri, cep telefonuyla sıkça konuşması gibi nedenler tahrik sayılarak büyük ceza indirimleri uygulanmaktadır. Toplumun en savunmasız kesimi olan kadın ve çocukların yaşam hakkına yönelen suçlarda ceza indirimi uygulanmamalıdır."

Özgecan'dan özür dileriz

Yücesoy, hayatta kalmasını ve özgürce hayatını devam ettirmesini sağlayamadıkları için Özgecan Aslan'dan özür dilediklerini belirterek,  "En azından yargılama sürecinde davaya müdahil olup, sanıkların en ağır şekilde cezalandırılmaları için elimizden geleni yapacağız. Başka Özgecan'lar canından olmasın diye biz susmayacağız söz veriyoruz" dedi. AA

 

Editör: Haber Merkezi