Ordu İli Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı sağlık tesislerinin 2013 yılı mali performanslarının değerlendirildiği toplantıya Genel Sekreter Uzman Dr. Hasan Öztürk, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Coşkun Avcı, Mali Hizmetler Başkanı Erol Öztürk, Stok Yönetimi Ve Analizi Uzmanı Ecz. Alper Demirbaş, Maliyet Analizi Uzmanı Şükrü Baştürk, Verimlilik Uzmanı Gökçe Şahin, Merkezi Satınalma Uzmanı Serdar Bekar, hastane yöneticileri, başhekimler, müdürler, Satın Alma Birim Sorumluları ve depolardan sorumlu Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilileri iştirak etti.

Toplantıda Mali Hizmetler Başkanı Erol Öztürk gerçekleştirdiği sunumda birliğe bağlı sağlık tesislerinin kapasite kullanım oranları, hizmet sunum göstergeleri, gelir, gider ve borç durumlarıyla ilgili, Türkiye ortalamaları ve eşdeğer Kamu Hastaneleri Birlikleri düzeyinde karşılaştırmalı analizlerini katılımcılarla paylaştı.

2013 yılı mali performansların ve 2014 yılı Finansal Eylem Planı’nın görüşüldüğü toplantıda, insan odaklı sağlık hizmeti sunumundan taviz verilmeden hizmet maliyet dengesinin gözetilmesine vurgu yapıldı.

Genel Sekreter Öztürk Stratejik yönetim ve düşüncenin önemine dikkat çekerek; “Birlik olarak çağdaş yönetimin en önemli unsurları olan şeffaf ve hesap verebilir yönetim anlayışıyla hareket etmekteyiz. Bu kavramlar stratejik planlama ve yönetim anlayışının esasını oluşturmaktadır” dedi.

“Ölçemediğinizi Yönetemezsiniz” diyen Öztürk, kurumların kendilerine net hedef koymalarının, bu hedefler doğrultusunda planlı bir şekilde çalışmanın ve belli aralıklar ile bu hedeflerin yakalanıp yakalanmadığının ölçülmesi anlayışının birliği hedeflerine daha hızlı taşıyacağına vurgu yaptı.

Stratejik Plan ve belirlenen vizyon çerçevesinde yenilikçi yaklaşım ve uygulamalarla ilimizde sağlık hizmetlerinin en kolay ve en güvenli sunulduğu bir birlik olma hedefine, tüm birimlerin elbirliği ile çalışması halinde ulaşılabileceğine dikkat çeken Öztürk, 2013 hedeflerine ulaşılamayan her performans göstergesi ile ilgili tesis yöneticilerinden bilgi alarak, 2014 yılında yapılması gerekenlere dikkat çekti.Haber Merkezi
 

Editör: Haber Merkezi