Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Şubat ayı olağan meclis toplantısında, karayolları üzerindeki üstgeçitler üstüne asılacak pankartların Büyükşehir’in kullanımında olduğunun ve bunun yasayla düzenlendiğinin belirtilmesi üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Hasan Karamustafaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun referandum öncesinde Ordu’ya gelişi sırasında üst geçide asılan ‘Hoşgeldiniz’ pankartlarının ortadan kaldırılmasını hatırlatırken; Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz da bu konuda İl Başkanı Atila Şahin’in bilgisinin olduğunu ve pankartların CHP tarafından indirildiğini ifade etmişti. Şahin, yaptığı basın toplantısında “Genel Başkanımızın Ordu’ya gelişi sırasında STK’larla birlikte bir otelde toplantı yapacaktık. Öncesinde, otelin yanındaki boş bir binada Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yer aldığı dev bir ‘Evet’ pankartı bulunuyordu. Genel Başkanımızın gelişi sırasında bunun orada olmasının çok uygun olmayacağını düşünerek önce mevkidaşım olan AKP il başkanını aradım ancak kendisine ulaşamadığımdan Belediye Başkanı’ndan bu pankartın kaldırılmasını rica ettim. Kendilerine o gün gibi bir kere daha teşekkür ediyorum. Daha sonrasında Cumhurbaşkanının Ordu’ya gelişi sırasında da havaalanının karşısında Gülyalı İlçe Örgütümüz tarafından asılan ‘Hayır’ pankartları vardı. Onlar da bizden rica ettiler. Biz de karşılıklılık esasına uyarak o pankartları kaldırdık. Ancak o üstgeçitlere asılan ‘Genel Başkanımız Hoşgeldiniz’ pankartları ne bizim tarafımızdan indirildi ne de sonrasında bilgimiz dâhiline girdi. Emniyet Müdürlüğü’nden bu kişilerin bulunmasına yönelik talebim bir sonuca ulaşamadı. Mecliste Başkan’ın benim bilgim dâhilinde olduğu açıklaması doğru değildir. Görüntülerin olduğunu söyledi, böyle bir görüntü eğer var ise çıkarsınlar hep birlikte görelim. Ben böyle bir görüntünün olduğunu düşünmüyorum, eğer olsaydı zaten emniyet talebimize yönelik bizleri bilgilendirirdi. Eğer varsa da kendi yandaşları tarafından indirilmiş onları korumak adına bu güne kadar bu sebeple açıklanmamıştır. O yüzden bundan sonra da açıklanacağını düşünmüyorum.” diyerek konuya ilişkin açıklamada bulundu.

“Diz çökmeyeceğim!”

Başkan Şahin, Türkiye Barolar Birliği’ndeki ‘Türkiye’ ibaresinin kaldırılmasının asla kabul edilebilir bir karar olmadığını belirterek “Yargının üç önemli ayağı vardır; hâkimler, savcılar ve avukatlar. Savcıları Adalet Bakanlığı’na bağlayarak baskı altına aldılar. Yargıçları HSYK’nın uygulamaları ve oradaki yapılanmayla baskı altına aldılar. Bütün hemşerilerimize ve ulusumuza şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; ben, bir avukat olarak asla diz çökmeyeceğim!” dedi.

 
Bilinçsizlik devrimi


Yeni toplu taşıma sistemi ile ilgili halkın yeterli bilinçlendirilmediğini belirten Şahin, “Ordu’da bir devrim yaptıklarını söylüyorlar. Vatandaşa ‘Buradan kaç numaralı otobüs geçiyor?’ diye sorduğumda her seferinde ‘Biz de bilmiyoruz’ yanıtını aldım. Bulundukları yerden geçen otobüslere hangi güzergâhta gittiklerini sorarak duruma göre gidecekleri yer ile uyuşuyorsa biniyorlarmış. Şu anda Ordu’da hiç kimse hangi dolmuşun nereye gideceğini bilemiyor. Sayın Belediye Başkanımız mecliste gerekli açıklamaları yaptıklarını söyledi. Demek ki bizim gözlerimiz kör, kulaklarımız sağır. Bu dolmuşların hayata geçeceği belliydi. Niçin bir ön hazırlık yapıp vatandaşı bu konuda bilinçlendirmediniz? Yine mecliste 52-A’nın nereye gideceği, 52-B’nin nereye gideceği belli denildi. Bu şimdi yapılacak bir açıklama değildir. Aylar öncesinden vatandaşlar bilgilendirilir, onlar da artık yürürlüğe girdiği sırada neyle nereye gideceğini bilir. Bu devrim bir bilinçsizlik devrimidir.” ifadelerini kullandı.Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi