17 yıldır topladığınız paraları ne yaptınız?” diye soran Adıgüzel’in açıklamaları şu şekilde:

“Vatandaşımızın virüs salgınında işsizlik ve yoksullukla boğuştuğu bu sıkıntılı süreçte iktidarın yıllarca birlikte iş yaptığı büyük inşaat firmalarının, elektrik ve doğalgaz dağıtım şebekelerinin hiçbir katkı sunmadığını gözüyoruz. Aynı hızla tahsilata devam ediyorlar.

Şimdi de eve kapanmak zorunda kalan zor durumdaki esnaftan, evine ekmek bulamayan garip fakir fukara halktan İBAN ile SMS ile para istiyor. Önce zengin ettiklerin pamuk ellerini ceplerine atsınlar.  Bugün olmayacaksa hangi gün olacaklar. Hiç ortalıkta görünmedikleri gibi bir de utanmadan millete ve devlete fatura göndermeye devam ediyorlar. Bu haliyle atılan SMS’lerin, İBAN numaralarına gönderilen paraların matrahı da dolar garantili köprü yol tünel firmalarına gidecektir.

AKP hükümetleri bu milletten 17 senede 2 trilyon Dolar vergi topladı, 70 milyarlık özelleştirme yaptı, 500 milyar dolar borç aldı. 30 TL’lik su faturası 80 TL, 40 TL’lik elektrik 120 TL, 3 TL’lik sigara 15 TL, 1 TL’lik mazot 15 TL olmuş. Çatır çatır deprem vergisi alındı. KDV’nin bile KDV’si alındı.

Ama şimdi deprem olur para yok! Doğal afet olur para yok! Virüs salgını olur para yok! Siz bu kadar parayı ne yaptınız?” Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi