Partisinden istifasını bir açıklama ile duyuran Barış Candan, “2017 yılının son aylarında siyasi hayatım İyi Parti Ordu kurucu il yönetim kurulu üyeliği ile başladı. Ardından partim tarafından 24 Haziran seçimlerinde Ordu ilinin en genç milletvekili adayı olarak gösterildim. Şahsıma verilen bütün görevleri gücüm nispetince aralıksız yerine getirmeye büyük gayret ve özen gösterdim. 24 Haziran ve 31 Mart seçimlerinde genel merkez bazında yapılan hatalardan ve aynı zamanda teşkilat tarafından yapılan birçok yanlıştan kaynaklı İyi Parti’de siyaset yaparak memleketime ve hemşerilerime hizmet etmenin imkansız olduğuna kanaat getirdim. Dolasıyla İyi Partiden istifa ediyorum” dedi.

“Yürekli insanlar ile siyaset yapmak tek isteğim”

Candan, şöyle devam etti: “İlk siyasi tecrübemde yanımda olan ve birlikte yol yürüdüğümüz bütün İyi Partili arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim. Siyaseti bırakma gibi bir isteğimin olabileceğini düşünmüyorum. Lakin mutlaka kurumsal bir siyasi yapının içerisinde bulunmayı ve görev almayı arzuluyorum. Bunun için şimdilik herhangi bir görüşme ya da bir teklif gerçekleşmemiştir. İnanıyorum ki ilerleyen günlerde bu durum netliğe kavuşacaktır.
Her zaman ifade ettiğim gibi yarınları gençler için inşaa etmek isteyenler, gençler ile birlikte hareket etmelidir. Şunu açıkça belirtmeliyim ki memleket ve Ordu sevdalısı genç bir siyasetçi olarak her anımda yaşadığım coğrafyada bulunan hemşehrilerime hizmet etmeye 24 saat hazırım. Şahsım adına önemsediğim tek şey Ordulu hemşehrilerimin gönlünde yer edinebilmektir. Hizmete sevdalı, şenlik benlik davası olmayan, el ele kol kola bir gönül köprüsü kurmak adına çalışan yürekli insanlar ile siyaset yapmak tek isteğimdir.” Haber Merkezi/Neşe Çakar Erkin

Editör: Haber Merkezi