Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya'nın umreye gitmeden önce aldığı 3 bin kilo patatesi vatandaşa vermesi için yerine vekaleten gelen AKP meclis üyesi Adem Tepe'yi görevlendirdiği, Adem Tepe'nin ise Turnalık'ta ailesine ait markette bu patatesleri 1 TL'den satışa çıkardığı iddia edildi.

Bir vatandaşın Kabadüz Tarım İlçe Müdürü Engin Odabaş’a ihbarı üzerine, Odabaş'ın adı geçen  markete gittiği ve orada bulunan 500 kilo patatesi tutanak karşılığında teslim alıp, Turnalık'ta ihtiyaç sahibi olan Cemal Özkan ile Turan Özkan’a  250'şer kilo olarak verdiği de iddialar arasında.

"Araştırdım kanıt yok"

İddia üzerine konuşan Tarım İlçe Müdürü Engin Odabaş, 3 bin kilo patatesin 1 TL karşılığında satıldığı iddiasını duyduğunu fakat yaptığı araştırma neticesinde elinde somut bir delil olamadığını belirterek; " Söz konusu markete gittim. 500 kilo patates oradaydı. İhtiyaç sahibine vereyim diye 500 kiloyu ben aldım ve Cemal Özkan ile Turan Özkan’a  250'şer kilo olarak verdim. Biz talep üzerine çalışıyoruz mart ayı başında da talepleri alıyoruz. Bazen talepte bulunup vazgeçenler oluyor. Bazen de zamanında talepte bulunmayıp daha sonra talepte bulunanlar çıkabiliyor. Yener Kaya umre ye gitmeden önce 3 ton patatesi bizden aldı. 'Ben gece patatesleri yıkacağım sen dağıtır mısın' dedim, o da tamam dedi. Dağıtım yapılmadan da Yener başkan umreye gittiği için yerine vekalet eden Adem Tepe dağıtımını yaptı fakat bu sırada ekmekten vazgeçenler oldu." dedi.

"Patates alamayanlar laf çıkarıyor"

Markette bu patatesin 1 liradan satıldığına dair iddialara cevap veren Odabaş; "Dedikoduları patates alamayanlar çıkarıyor. Öyle bir iddia olabilir. Fakat satıldığına dair henüz bir şey bulamadım. Dikkatlice araştırdım bir belge bulamadım. Marketin aldığı zaten 16 çuval yaklaşık 800 kilo patates yapıyor. 300 kilosunu dikmiş. Geri kalan 500 kilo da orada duruyordu dikmekten vazgeçmişti. Peki ne yapacaksın dedim, bilmiyorum dedi o zaman ihtiyacın yoksa ver bana dedim. Başka ihtiyacı olanlara ben vereyim dedim  aldım. İşin özü 500 kilo patates ortalığı karıştırıyor." diye konuştu.

"İsimler tutanakta var"

Ortada patateslerin 1 TL'den satıldığına dair bir kanıtın olmadığını ifade eden Odabaş; "Bakıyorum satılan bir kilo patates var mı ortada yok. Markette satıldığı iddia edilen 2 bin 500 kilo patatesi biz üreticiye verdik. İsimler tutanakları ile büyükşehir belediyesinde var. Ben sizden önce araştırıyorum bunları. Kanıtını bulsam ben gereğini yapacağım zaten. Dağıtılan patates 18 ton. 17 bin 950 kilo patates az değil ki? Öyle 300-500 kilo olsa başında dururum. Projeyi yapan büyükşehir biz dağıtım ve takip aşamasındayız. Vatandaşa teknik destek veriyoruz. Dağıtılan patates için vatandaştan nakliye ücretiyle beraber 55-60 kuruş alınıyor."şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Hasan Özata/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi