İçme suyu projesi temel atma törenine , Ak Parti Ordu Milletvekili Fatih Han Ünal, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Perşembe Kaymakamı Ahmet Arık, Ordu Baro Başkanı Oktay Çanak, Ordu Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Çöpoğlu, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş,  Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar ve çok sayıda davetli katıldı.

  BAŞKAN ENVER YILMAZ: "BELEDİYE OLARAK YAPTIĞIMIZ İLK İHALE BUYDU"


  Temel atma töreninde konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Belediyeyi devraldıklarında yaptıkları ilk ihalenin Perşembe’nin su ihalesi olduğunu söyledi. Perşembe’yi su sorunundan kurtaracaklarını belirten Başkan Yılmaz, "Biz bugün Perşembe’nin su sorununu çözmek için inşaatı başlatacağız. Perşembe’nin yaz döneminde yaklaşık 30 bine yaklaşan, hatta 40 bine ulaşan nüfusunun su sorununu çözeceğiz. Perşembe’nin sabit nufüsu 28 bin 500 olarak algıladığımızda, Perşembenin günlük su tüketimi 4 bin 500 metreküptü. Mevcut kaynakları ancak 3 bin 400 metreküp'ünü karşılayabiliyordu. Bugünki yaptığımız işle birlikte Perşembe’ye ilave terfi sağlanacak su miktarı 2 bin metreküptür. Dolayısıyla bu sayıya 2 bin metreküp ilave ettğimizde günlük 4 bin 500 metreküp su ihtiyacı olan Perşembe ilçemiz yaklaşık 5 bin 400 metreküp'e çıkmak suretiyle su sorunu yaşamayacak. İnşallah şehir merkezinde nüfusun yoğun olduğu yerlerde su ile ilgili bir sorun yaşamayacağız. Mart ayında devraldığımız belediyede ilk yaptığımız ihale buydu" dedi. 

30 BÜYÜKŞEHİR IÇERİSİNDE ORDU EN UCUZ SUYU KULLANIYOR…


30 Büyükşehir içerisinde en ucuz suyu Ordu’nun kullandığını vurgulayan Başkan Enver Yılmaz, "Ordu'da iki tarife yaptık bunlar; Ordu, Fatsa, Ünye, Perşembe ve Gülyalı bir diğeri ise yüksekte yer alan ilçelerimiz. Bu bağlamda yüksek ilçelerimizin suyu biraz daha ucuz, sahil ilçelerimizin suyu da 2 lira 10 kuruş civarında. Bu oranı ortalamaya vurduğumuzda, bu oran İstanbul da 4 TL, Samsunda 3 TL ve Trabzon da 2. 70 TL dolayısıyla 30 Büyükşehir içerisinde Ordu en ucuz suyu kullanıyor" diye konuştu.
Konuşmaların ardından İçme Suyu Projesi inşatının temeli atılarak çalışmalara başlandı.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi