Ordu’da deniz sezonu yaklaşırken 11 Haziran’dan itibaren hizmet verecek olan halk plajları, saat 10.00 ile 18.30 arasında hizmet verecek. Havaların ısındığı, insanların kendini mavi örtüyle buluşturmaya hazırlandığı şu günlerde Büyükşehir Belediyesi, sorunsuz bir sezon yaşanması için tüm tedbirleri aldı.

Geçen yıl açılışı yapılan ve yalnızca kadınların hizmetine sunulan Efirli, Ünye ve Fatsa’daki kadınlar plajı da bu yıl yine rağbet gören alanların başında gelecek. Yaz sezonu öncesi açıklamalarda bulunan Başkan Enver Yılmaz, alanların sıradan bir kumsal olarak değil, insanların uzun süre vakit geçirebileceği bir rekreasyon alanı olarak tasarlandığını söyledi.

Başkan Yılmaz; “Buraları sosyal devletin gereği olarak kadınlarımızın rahat bir yaz dönemi geçirebileceği ve ihtiyaçlarını giderebileceği bir tesis olarak düşündük. Mesire yeri özelliğindeki kadınlar plajları, halkın özellikle yaz döneminde rahatça kullanabileceği bir mekân olmakla birlikte, spor yapabilme imkânı da sunuyor” şeklinde konuştu.

OSKEM aktif rol alacak

İtfaiye Dairesi Başkanlığı Müdahale Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan OSKEM (Ordu Su Kazalarını Engelleme Merkezi) tarafından 3 adet jet ski, 2 adet zodyak bot ve 45 personel ile 11 plajda hizmet verileceğini belirten Başkan Enver Yılmaz, kadınlar plajlarının geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi göreceğini düşündüklerini ifade ederek; “Kadınlar plajları bünyesinde; yürüyüş yolları, sahil büfe, mescit, soyunma kabini, tuvalet, ilk yardım ve güvenlik, cankurtaran ve sosyal tesis hizmetleri verilmektedir” dedi.

11 plaj ile hizmet verecek olan Ordu sahilinde 4 plaj, mavi bayrak almaya hak kazanmıştı.

Mavi bayrak almaya hak kazanan plajlarımız: Altınordu ilçesindeki Akyazı ve Cumhuriyet Mahallesi Plajları, Ünye ilçesindeki Kırkevler Plajı ve Fatsa ilçesindeki Dolunay Plajı. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi