Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ikinci dönem rektörlük görevine atanan  Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç'ı atama ilişkin bir bülten yayınladı.

İkinci kez rektör olarak atanmaktan onur ve gurur duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, şu açıklamalarda bulundu:

Cumhurbaşkanına teşekkür etti

"Öncelikle bu şerefli vazifeyi yüksek tensipleri ile tekrar şahsıma tevdi eden Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a bizlere göstermiş oldukları güven ve itimattan dolayı şükranlarımı arz ederim. Rektörlük vazifesini yürütürken geride kalan dört yıl boyunca öncelikli hedefimiz, bilimin ışığında, yaşadığımız şehre ve ülkemize faydalı olan, yıldızı parlayan bir üniversite profili oluşturmak oldu. Bu ulvi makamı tecrübe etmiş birisi olarak, ulusal ve uluslararası akademik gelişmelerin bilincinde, kurumsal düşünen, hesap verebilirlilik ve şeffaflık ilkesinden asla ödün vermeden, hiç kimseyi ötekileştirmeden, şehrim ve ülkem adına yapılacak daha çok şeylerin olduğuna inanarak sorumluluklarımıza sahip çıktık."

İlkelerimiz tarafsızlık ve bütünleştirmektir

"Ana ilkemiz, tüm çalışanlarımıza, mutlu ve huzur dolu, tarafsız, bütünleştirici ve gerçekçi bir yönetim anlayışının hakim olduğu, barışçıl ve demokratik bir yönetimde fikirlerin özgürce söylenip tartışıldığı, akademik bir atmosferin hüküm sürdüğü yönetimi muhafaza etmektir. Zira bilim insanının üretkenliği, düşünce ve ifadesinde sahip olduğu özgürlüklerle yakından ilişkilidir. Ne mutlu ki Üniversitemiz, ilimizin dolayısıyla da ülkemizin gelişimine önemli katkılar yapabilecek bilimsel güce sahiptir. Eşitlikçi hak ve adalette kararlı bir rektör olarak, üniversitemizi geleceğe taşımak konusunda birlikte oluşturduğumuz bu sinerjinin meyvelerini toplamak adına bir dört yıl daha birlikte çalışmak ve başarmak için aynı tablonun içinde yer almaktan onur duyuyorum."

 

 

 

Editör: Haber Merkezi