Bu konferanslarda Kalite Çemberleri ve Kaizen konusunda uygulamayı en iyi yapan ve yansıtan firmalara ödül verilmektedir. Bu sene 20’si düzenlen Kalite çemberler paylaşım konferansında Kaizen dalında Progıda A.Ş. Lazer Makinelerinde Verimliliğin artırılması Kaizeni ve Lazer Temizlik Kaizen ekipleri ile proje ve saha denetiminden tam not alarak Ankara’ da yapılacak olan Finallere katılmaya hak kazanmıştır. Her sene Türkiye’nin en büyük sanayi firmalarının katıldığı bu yarışmada Progıda finale kalan son 9 proje arasına 2 proje ile kalma başarasını göstermiştir. Finaller 11 Ekim 2017 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Finale Kalan diğer Firmalar;

Teksan Elektrik

Yiğit Akü

Coca Cola İçecek

Yünsa

TAİ (Türk Havacılık ve Uzay Sanayi)

Roketsan

Erdermir Çelik

 

Kaizen, belirli bir zaman diliminde müşteri memnuniyetinin arttırılması ve rekabet güçlerinin etkilenmesi amacıyla süreçlere yönelik, çalışan, süreç, zaman ve teknolojide yavaş yavaş; fakat çok sayıda hızlı bir gelişme sağlamayı ve maliyetlerde bir düşmeyi ifade eden bir kavramdır. 

Kalite çemberleri bir işletmede kaliteverimlilik, etkinlik, gibi problemleri analiz etmek ve çözümleri yönetime önermek için sayıları 5 ile 10 arasında değişen mavi yaka çalışanların tamamen kendi istek ve katılımlarıyla belirlenmiş zamanlarda düzenli olarak toplanan küçük çalışma gruplarıdır. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi