Ordu Yorum/Celal Yıldız

Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi projesinin tanıtım toplantısı yapıldı. Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Vekili Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün proje hakkında bilgi verdi. Akgün, projenin yaklaşık 203 bin Euro maliyetinde olduğu bilgisini verdi. Sanayi ve iş adamlarını davet ettiklerini fakat gelmediklerini ifade eden Mithat Akgün, ilgisizlikten yakındı. Sanayicilerin projenin içeriğini öğrendikten sonra ilginin artacağını düşünen Yrd. Doç. Dr. Mithat Akgün, o zaman da eleme yapacaklarını belirtti.


1 Eylül 2014 - 31 Ağustos 2015


Avrupa Birliği bütçesi ile finanse edilen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından ilan edilen ‘Türkiye'de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Artırılması Operasyonu’ teklif çağrısı dönemi kapsamında, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nun proje sahibi ve Ordu Ticaret ve Sanayi Odası'nın ortağı olduğu ‘Avrupa Yeterlilik Çerçevesinde Makine İmalatçılarının Eğitimi ve Yeterliliklerinin Geliştirilmesi’ başlıklı proje 1 Eylül 2014 - 31 Ağustos 2015 tarihlerinde yürütülecek.


Makine imalatçılarını kapsıyor


Projeye Ordu-Giresun ve Samsun illerini dahil. Proje, bölgede faaliyette bulunan makine imalatçılarını kapsıyor. Makinelerin imalatı yapan işletmeler elektronik ortamda imal edecekleri makinelerle ilgili olarak; projelendirmeyi, arşivlemeyi ve çoğaltma yapmaya başlayacak, imal edilen makinelerde standardizasyon sağlanacak.

Editör: Haber Merkezi