Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ekonomik yatırımlara ait projelerin desteklenmesinde sona yaklaşıldı. Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, “Yatırımcıların yüzde 50 hibe desteğinden yararlanması için son gün 24 Aralık” dedi.

Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesine dair yüzde 50 hibe desteğinden yararlanmak isteyen çiftçiler için son bir hafta. 24 Aralık’ta bitecek başvuruların uzatılmayacağını bildiren Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, “Yatırım kapsamında Ordu’da 68 proje uygulandı. Proje tutarı yaklaşık 40 milyon lira. Hibe tutarı da 16 milyon lira” diye konuştu.


Başvurulacak alanlar


Hibe destekleme programındaki konuları da açıklayan Kemal Yılmaz, “Yaş meyve sebze tasnifi, paketleme ve depolama yatırımları, bitkisel ürünlerin işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, soğuk hava deposu, çelik silo, hayvansal orijinli gübre işlenmesi paketlenmesi ve depolanması, alternatif enerji kullanan yeni sera ve alternatif enerji üretim tesisleri konularındaki başvurular kabul edilecek” ifadelerini kullandı.


Projenin amacı


26 Ekim 2014’te Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren tebliğ; Kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarıma dayalı sanayi entegrasyonunun sağlanması için küçük-orta ölçekli işletmelerin desteklenmesi, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğini güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin arttırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesini içeriyor.



Editör: Haber Merkezi