Avrupa Birliği radyasyon ölçüm haritalarında Ordu'nun aşırı derece radyasyonlu görünmesi paniğe yol açtı. Haritada 21 Mayıs’ta saat 12:00 ile 18:00 arası aşırı radyasyon yükselişi görülüyor. Haritada ölçümün yapıldığı tüm şehirler radyasyon değerinin az olduğunu ifade eden yeşil renk ile, Ordu ise değerin yüksek olduğunu gösteren tek il olarak mor renk ile gösteriliyor.

 

Paylaşılan haberlerin ardından Valilikten şu açıklama yapıldı: “Sosyal medyada yer alan paylaşımlar üzerine, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğümüzün KBRN ekibi tarafından şehrimizin 5 değişik noktasında ve Meteoroloji İstasyon Müdürlüğü bahçesinde bulunan cihaz çevresinde ölçümler yapıldı. Yapılan ölçüm sonunda çıkan değerlerin normalin altında olduğu görülmüştür. Normal değer olan miliradyan 50 iken, ilimizin muhtelif bölgelerinde yapılan ölçümlerin ortalama değer mikroradyan 40 çıkmıştır”

 

Açıklamada Avrupa Birliği’nin ölçümleri sırasında radyasyon miktarının neden bu kadar yüksek çıktığı, hatanın nereden kaynaklandığı ise belirtilmedi.  
Haber Merkezi

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi