Birçok ülkede olduğu gibi ülkemizde de insan hayatını olumsuz yönde etkileyen yeni tip Koronavirüs (Covid19) salgını ile mücadelemiz devam etmektedir. Covid19 salgınında en temel risk unsuru, virüsün bulaşıcılığının yüksek/hızlı olması nedeniyle vatandaşlarımızın toplu olarak bulunduğu mekanlar/alanlardır.


Bu nedenle Müdürlüğümüz tarafından sağlık tesislerine tedavi amacı ile giden vatandaşlarımıza virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak, COVID-19 pandemisi ile mücadelede toplum sağlığının korunması, salgının kontrol altında tutularak yayılmasını engellemek amacıyla bir takım önlemler alınmıştır.

Bu önlemlerden biri de acil haller dışında hastanelerimizde randevusuz hasta kabul edilmemesidir. Bu nedenle vatandaşlarımızın hastanelere başvurmadan önce mutlaka Merkezi Hekim Randevu Sistemi internet sitesinden (https://www.mhrs.gov.tr) veya 182 numaralı telefon üzerinden randevu alarak hastaneye gelmeleri gerekmektedir. Acil haller dışında randevusuz muayene yapılmayacaktır.

Randevusu olan vatandaşlarımızın ise toplu olan mekanlar/alanlarda daha az zaman geçirmesi ve virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırması için randevu saatinden kısa bir süre önce hastanelerimize başvurması, polikliniğe muayene saatinde gitmesi, bulundukları ortamda maske, el hijyeni ile sosyal mesafe kurallarına mutlaka dikkat etmeleri sağlıkları açısından önem arz etmektedir. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi