İlçe ziyaretlerine devam eden, CHP Parti Meclisi Üyesi-Ordu Milletvekili ve 25. Dönem Ordu Milletvekili Adayı İdris Yıldız, Korgan Çiftlik'te esnaflarla buluştu.  "CHP İktidarında esnafının sorunları olmayan bir Türkiye sözü veriyoruz" diyen Yıldız: "Esnaf ve KOBİ’ler ödedikleri yıllık vergi ve prim miktarı kadar sıfır faizli kredi kullanacak. Esnafımız, giderlerini vergiden düşecek. Bağ-Kur prim borcu olan esnaf sağlık hizmeti almaya devam edecek. Organize sanayi bölgeleri içinde Meslek Eğitim Merkezleri ve Meslek Liseleri açılacak. Çırak ve kalfaların SGK primleri devlet tarafından ödenecek. Bağ-Kur’lu olanlar, diğer sigortalılarla aynı sürede emekli olabilecek ve aynı maaşı alacak" ifadelerini kullandı.

 

Yaptığımız tespitleri kabul ediyorlar

 

"Bizim ortaya koyduğumuz ülke gerçeklerine karşılık,  ‘17 milyon yoksulumuz yok’ demiyorlar, ‘6 milyon 200 bin işsizimiz yok’ demiyorlar, ‘aylığı bin TL’nin altında olan 8 milyon emeklimiz yok’ demiyorlar, yaptığımız tespitleri aynen kabul ediyorlar, sadece ve sadece ‘kaynağı nereden bulacaksınız’ diyorlar. Demek ki bizim yolumuz doğru, ortaya koyduğumuz ülkenin sorunlarına ilişkin hazırladığımız projelerimiz doğru. Kaynak var, projelerimizin maliyeti ortada, biz refahı tabana yayacağız, kimsenin endişesi olmasın, Türkiye, kaynakları itibarıyla bütün sorunlarını çözecek kapasitededir.

 

Bu tabloyu değiştireceğiz

 

2002’de toplam nüfusun yüzde biri toplam servetin yüzde 39’una sahipti, 2014’te bu yüzde 1, toplam servetin yüzde 54,3’üne sahip oldu. İşte bu tabloyu değiştireceğiz. Bunun adı da refahı tabana yaymak, hakça bölüşeceğiz. 13 yılda bunlar kendileri ve yandaşları için çalıştılar, kendileri şatafat içinde yaşarken halkı yoksulluğa mahkum ettiler. Bu yüzden bütün vatandaşlarımıza sesleniyoruz, "kendiniz, aileniz, çocuklarınız için altı oka basacağınız her mühür, bizi yaşanacak Türkiye'ye taşıyacaktır" ifadelerini kullandı.  Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi