Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, Türkiye Ziraat Odaları Birliği, Tarım ve Orman Bakanlığı Ordu İl Müdürlüğü, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının da aralarında olduğu 2019 yılı Ordu Tahmini Fındık Rekoltesinin 19 ilçe 400 noktada yapılan çalışma ile tamamlandığını bildirdi. 


“Ordu için 217 bin, Türkiye için 650 bin ton tahmin ediliyor”


Başkan Atakan Akça, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Vatana millete hayırlı olsun. Ordu ilinde yapılan rekolte tespiti 217 bin ton olarak kayıtlara geçti. Dünya fındık üretiminin yüzde 70’ini Türkiye, Türkiye üretiminin de yaklaşık yüzde 32’sini ise Ordu ili gerçekleştiriyor. Hal böyle ise bu sene ki Türkiye fındık rekoltesi tahmini 650 – 680 bin ton aralığında gerçekleşecek demektir”

“Fındığı tekelcilere peşkeş çekme çabalarını bırakın”


Fındığın tekelcilere peşkeş çekilmemesi gerektiğine de değinen Başkan Atakan Akça şöyle devam etti; “Şayet ürünün başına bundan sonra bir felaket gelmez ise. Şimdi bu realite ortada iken rekolteyi 815 bin ton açıklayan kurumlara ve bu kurumların başındaki şahsiyetlere sesleniyorum. Biz bırakın fındık üzerinde ayak oyunu oynamayı, bırakın milli ürünümüz olan fındığı tekelcilere peşkeş çekme çabalarını, bırakın üreticinin emeğini ve alın terini tekelci ağa babanıza peşkeş çekmeyi de beraber olalım. Fındığımıza sahip çıkalım. Hem üretimiz hem sanayicimiz, hem ihracatçımız hem de ülkemiz kazansın. Sizler bizi cahil, çığırtkan iş bilmez sadece koltuk işgalcisi olarak tanımladınız. Lakin yine sizler ve ağa babalarınız sukutu hayale uğradınız. Bu bağlamda gelin beraber olalım. Fındığımızı Dünya markası yapalım. Hep beraber dimdik ayakta kalalım. Tüm üreticilerimize, sanayicilerimize ve ihracatçılarımıza iyi bir sezon geçirmelerini, bereketli, bol ve hayırlı kazançlar diliyorum” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi