"Don fındığı etkiledi"

2016 yılı için rekolte tahminini 468 bin ton olarak açıklayan Bakan Çelik, bunu Karadeniz bölgesinde yaşanan don olaylarına bağladı. Çelik, sektör temsilcileriyle yapılan değerlendirme ve alınan kararlar çerçevesinde fındık üreticilerinin sorunlarını çözmek için önemli çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

"Rekolte düşebilir"

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan; rekolte çalışmasının tek çatı altında yapılmasını doğru  bulduklarını ifade ederek "Bölgemizdeki sel ve küllenme hastalığı nedeniyle rekolte daha da azalabilir" dedi.

 

"Ordu'da 115 bin ton"

2016 yılı tahmini fındık rekoltesinin büyük bir titizlikle hesaplandığını söyleyen İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kemal Yılmaz, 2015 yılında 209 bin 134 ton olan fındık rekoltesinin 2016 yılında yaklaşık 94 bin tonluk bir kayıpla Ordu'da 115 bin 203 ton olarak gerçekleştiğini söyledi.

 

"İyi fiyat bekliyoruz"

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, açıklanan rekoltenin arkasında olduklarını belirterek; "Rekoltenin düşük olacağını tahmin edebiliyorduk. Bugün geldiğimiz noktada açıklanan rakamlar her şeyden önce inandırıcıdır. İlerleyen günlerde fiyatın 10 liranın üzerine çıkacağını tahmin ediyoruz" dedi.

 

Editör: Haber Merkezi