·         Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, birçok kurumun katılacağı bir rekolte çalışması planladıklarını belirterek, çalışmalara haziran ayının son haftası başlanacağını söyledi.

Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı ve Perşembe Ziraat Odası Başkanı Aslan Soydan, çotanak sayımına göre yapılacak rekolte çalışmalarına haziran ayının son haftasında başlanacağını belirterek, çotanağın belli bir büyüklüğe gelmesinin gerektiğini söyledi.

Hazirana kadar fındığın iç tutmuş olacağından, bu tarihte yapılan rekoltenin yanılma payının çok az olduğu belirten Soydan, “Fındığın  tam olarak dalda göründüğü anda rekolte çalışmalarının yapılması daha uygundur” dedi.

Çok katılımlı araştırma olabilir

Rekolte çalışmalarına katılacak kurumların belirlenme aşamasında olduğunu söyleyen Soydan, geniş katılımlı bir rekolte çalışmasının yapılmasının arzulandığını belirterek; “ Ziraat odaları, FİSKOBİRLİK, Ziraat Fakültesi, Tarım İl Müdürlüğü ve Fındık Araştırma gibi kurumların katılımıyla geniş çaplı bir rekolte araştırması yapmak istiyoruz. Bununla ilgili görüşmeler devam ediyor. Bu kurumları tek çatı altında toplayabilirsek , daha sağlıklı olması adına böyle bir çalışma düşünüyoruz. Eğer olmazsa biz önceki dönemlerde olduğu gibi kendi adımıza fındık bahçelerine girip, çalışmalarımız yapacağız.” diye konuştu.

Üreticilerin şu anda bahçelerde bakım çalışması yaptığını vurgulayan ve bu çalışmaların  ihmal edilmemesi gerektiğini belirten Soydan, “Üreticilerimiz kesinlikle gübresini atsın. Bir tane bile fındığın zarar görmemesi için bahçelere iyi bakılmalı. Üreticilerimiz de don olaylarından sonra daha bilinçli” dedi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

 

Editör: Haber Merkezi