Tıp Fakültesi Morfoloji binası fuaye alanında gerçekleştirilen açılışa Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fikri Balta, Prof. Dr. Ş. Metin Kara, Prof. Dr. Tevfik Noyan, fakülte dekanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

2016-2017 eğitim öğretim yılında ilk öğrencilerini alan resim bölümü birinci sınıf öğrencilerinin desen ve temel sanat atölyelerinde güz dönemi boyunca yapmış olduğu çalışmalardan oluşan sergide 13 öğrenci tarafından hazırlanan toplam 60 çalışma sergilendi.

Serginin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “ Bu tür sanatsal faaliyetlerin ne kadar değerli olduğu ve emek gerektirdiği bilinen önemli bir gerçektir. Öğrencilerimizin bu yaşlarda yetenek gerektiren çalışmalar içinde yer alarak eserler ortaya çıkarması bizim için onur vericidir. Bu konuda akademisyenlerimizin de öğrencilerin becerilerini geliştirerek onları teşvik edip yönlendirmesi ve özgün eserlerin oluşmasına zemin hazırlaması takdire şayandır. Bu tür çalışmalarla Üniversitemizin uluslararası platformlarda temsil edilmesi en büyük temennimizdir. Çalışmalarından dolayı öğrencilerimizi ve öğretim elemanlarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi