Ordu Büyükşehir Belediyesince yapımı tamamlanan Çikolata Park’ın içerisinde yer alan bazı işletmeler açılış için gün sayıyor. Avrupa ve Türkiye'nin deniz üzerine inşa edilen ilk havalimanı olma özelliği taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı'nın yakınında 60 dönüm alan üzerinde inşa edilen Çikolata Park’ta, çikolata üretimi ve satışının yanı sıra, düğün, nikah ve toplantılar yapılabilecek. 

Kentin sosyal, turizm ve ekonomik yapısına katkı sunacak
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çikolata Park’ın kentin, sosyal, turizm ve ekonomik yapısına önemli katkı sunacağını söyledi. Deniz kenarında hizmete açılan tesisin, Gülyalı ilçesinin ve Ordu ilinin en özel mekanlarından biri olacağını ifade eden Başkan Güler, “Çikolata Park içerisinde düğün, nikah ve 165 kişilik toplantı salonu kullanıma hazır hale getirdik. Ayrıca burada büyükşehir belediyemizin bir de nikah memuru bulunacak. Türkiye’nin en tatlı projesi olarak hizmete açılan Çikolata Park, hemşerilerimizin de en tatlı, en mutlu günlerine ev sahipliği yapacak” diye konuştu.

“Çikolatamız marka olacak”
Yeme içme ve çikolata üretim mekanları, nikah salonları, çok amaçlı salonlar olmak üzere çok geniş bir yapının ortaya çıktığını belirten Başkan Güler, “Çikolata Park içerisinde, çikolata üretim atölyemizi de kurduk. Hem üretim yapıp hem de çikolata satışı gerçekleştireceğiz. Bilindiği üzere üreteceğimiz çikolatanın marka patentini de Kybele adıyla almıştık. Şimdi marka patentini aldığımız çikolatamızı uluslararası bir marka haline getireceğiz.  Bilindiği üzere fındıktan gelirimiz 2,5 milyar dolar, eğer biz bu fındığı çikolataya çevirirsek 8 milyar dolarlık bir gelir elde etmiş olacağız” şeklinde konuştu.

Ordu kültürü de tanıtılacak
Çikolata Park’ın Ordu’nun kültürüne de hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Başkan Güler, “Sadece gıda sektörü ve sosyal organizasyonlara değil, kültürel mirasımıza yönelik de çalışmalarımız olacak.  Çikolata parka gelecek olan yerli ve yabancı turistler için kültürümüzü tanıtıcı çalışmalar yapacağız. Burada, ilimizin kumaşını da ön plana çıkartacağız. Mesai arkadaşlarımız, Ordu’ya özgü kıyafetler giyerek, kültürümüzü de tanıtmış olacaklar” diye sözlerini tamamladı. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi