22 okuldan 72 farklı projenin sergilendiği festival, Dumlupınar İlkokulu Kapalı Spor Salonunda gerçekleşti. Festivalin açılışında konuşan Fatsa İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, “2 yıl önce gerçekleştirdiğimiz robotik kodlama atölyemizde gerçekleşen projeleri İkizce ilçemizin de katılımıyla festival düzenleyerek sergiliyoruz. Yapılan bu çalışmalardan yetenekli öğrencilerimiz ulusal yarışmalara katılacak kadar önemli projelere imza attılar. TÜBİTAK tarafından ortaokullar arası yarışmalarda bir okulumuzun projesi derece aldı. Öğrencilerimizin projeleri ciddi derecede önemlidir ve robotik kodlamaya çok önem veriyoruz. İlçemizde her geçen gün kodlama atölyelerinde güzel eserlere öğrencilerimiz imza atıyor” dedi. 

“Öğrencilerimiz imkan verildiği takdirde çok güzel projeler hayata geçiriyor”

 

Eğitimi çağın getirdiği niteliklere ulaştırmak için Ordu ili olarak çalışmaları yaptıklarını söyleyen Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Kutlu Tekin Baş, “İl müdürlüğümüz başkanlığında ilçelerimizde birçok eğitimle ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizi kendi medeniyetlerinin kökleri ile buluşturduktan sonra bilgi, teknoloji ve düşünce üreten ama hayata kendi medeniyetiyle, kendi kültürüyle çocuklar yetiştirmektir. Kendimizi bu anlamda çok mutlu hissediyoruz. İmkan verildiği takdirde çok güzel projeleri çocuklarımızın hayata geçireceğini görüyoruz. Biz sadece kendimizle değil dünya ile mücadele edeceğiz. Dünyaya gerekirse de biz yön vereceğiz. Bu iddialı cümlenin arkasında da kime güvendiğimizi belirtmek isterim, biz çocuklarımıza güveniyoruz. Öğretmenlerimize de bu anlamda çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
  Robotik ve Kodlama Festivali'ne Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, daire amirleri, STK temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Festival 2 gün sürecek. 

 “Eğitim alanında ilçemizde çok güzel çalışmalar oluyor”


Fatsa Robotik ve Kodlama Festivalinin açılış ve seremonisine katılmaktan mutluluk duyduğunu belirten Fatsa Belediye Başkanı  İbrahim Etem Kibar’da, “2023 Vizyonu kapsamında eğitim alanında ilçemizde çok güzel çalışmalar oluyor. Başta bu festival olmak üzere tüm eğitim çalışmalarında emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Burada öğrencilerimizin büyük işler başardığına şahit olduk. Demek ki öğrencilerimiz imkan verildiğinde çok güzel başarılar elde ediyor, hepsini tebrik ediyorum.” diye konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi