Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

     Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Altınordu’ya yapılması planlanan Alışveriş Merkezi (AVM) hakkında konuştu. Esnafları düşündüklerini ve onların zarar etmeyeceği bir yere AVM yapılacağını kaydeden Yılmaz, Ordu’da birden fazla AVM ruhsatına izin vermeyeceklerinin altını çizdi. Alışveriş Merkezi yapılmasındaki amaçlardan bir tanesinin de ailelerin ve öğrencilerin vakit geçireceği kapalı alan olmaması olduğunu dile getiren Yılmaz, AVM’yi yapacak yatırımcıyı da koruyacaklarını belirtti.

“Ailelerin vakit geçireceği kapalı alan yok”

Altınordu’da ailelerin ve öğrencilerin vakit geçireceği kapalı alan olmadığını bilgisine veren Enver Yılmaz, “Ordu’ya yapılması planlanan AVM’ye yönelik yer çalışmamız var. Alışveriş Merkezi’ni kesinlikle esnafımızı mağdur etmeyecek bir yere yamayı düşünüyoruz. Ordu kapalı ve yağmurlu gün sayısı yüksek olan illerden bir tanesi. Altınordu’da ailelerin ve öğrencilerin vaktini geçirebileceği kapalı bir alan yok” değerlendirmesinde bulundu.

Sadece bir AVM’ye ruhsat verilecek

Ordu’da yalnızca bir tane Alışveriş Merkezi’ne ruhsat verileceğini belirten Yılmaz, “Ordu’ya AVM yapılacak ama gelen yatırımcıyı da korumak zorundayız. Yatırımcıya başka AVM yapılmayacağı için teminat vereceğiz. Yani sadece bir tane AVM’ye ruhsat verilecek. Trabzon’a büyük bir AVM yapıldı, ilerleyen yıllara doğru birkaç tane daha açıldı. Ama bazıları kapanma seviyesine kadar geldi. Böyle olunca yatırımcı zarar eder” şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi