İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlanan programda 4 numaralı Rüsumat Vapurun hikâyesi Ordu Tarihi Araştırmacısı Hikmet Pala tarafından dinleyicilere aktarıldı. Ordu Tarihi Araştırmacısı Pala, “Bu akşam rüsumatı şarkılarla, oyunlarla ve türkülerle anma akşamı olarak düşüneceğiz” dedi.
Rüsumat No:4 Gemisi’nin anısı yaşatmak için kıymetli ses sanatçılardan oluşan 19 Eylül Musiki Kora ve Saz Ekibinin eşliğinde bir konser gerçekleştirildi. Konserde Ümit Tokcan, Ata Bahri Çağlayan ve arkadaşları, Şener Gök, Hürdağ Aydın, Taner Can ve Tuğrul Şan sahne aldı.
Taşbaşı Kültür Sanat Derneği Halk Oyunları Ekibinin Ordu horanlarından çeşitlemeler ve karşılama ile gerçekleştirdikleri halk oyunları gösterileriyle program renkli anlar yaşandı.


“Rüsumat gemisi yol aldı”
100. yılında tüm Türkiye’ye mal olacak bir çalışmayı yürüteceklerini dile getiren Rüsumat 4 platformu çalışmalarına öncülük eden dönem sözcüsü Zeki Özel, “Rüsumat gemisi yol aldı. Aşk olsun tutana. Bundan sonra geri dönüş yok. Tam yol ileri gidiyoruz. Gecen yıl 10 kişi ile başladık, bugün 10 binler bizle beraber. Önümüzdeki yıl 100 binlerle beraber olacağız. İnşallah 100. yılında tüm Türkiye’ye mal olacak. 80 milyon aynı heyecanı Ordu ile birlikte yaşayacak” diye konuştu.


“Onlar ile gurur duyuyoruz”
Tarihi geçmişiyle Rüsumat No:4 Gemi’sinin anıldığı programda konuşan kahramanların yakınları ise, “Bu durumda olmaktan dolayı gurur duyuyoruz. Bu kahramanlığı anlatmak için rüsumat gemisinin maketinin yapılmasını istiyoruz. Bunu bir anıt haline getirmek için hep birlikte çalışacağız” diye ifade ettiler. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi