Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Ordu’da yayınlanan gazetelerin “yabancı bir doktorun Ordu’nun Gürgentepe ilçesinde, 6 yıl borunca yasalara aykırı şekilde çalıştırıldığına” ilişkin haberlerinin doğru olduğunu kabul etti.
Ordu basınının, “Gürgentepe’de Pakistan asıllı bir yabancı doktorun, önce Başhekim, daha sonra Sağlık grup Başkanı unvanıyla görev yaptığına” ilişkin iddialarını bir Yazılı Soru önergesiyle Sağlık Bakanına soran İstanbul CHP Milletvekili Oktay Ekşi’ye Bakanın verdiği yanıtta, doktorun Pakistan değil Afganistan uyruklu olduğunu bildirdi. 
Aslında bakanlık, Oktay Ekşi tarafından 14 Mart 2012 tarihinde verilen önergeyi uzun süre “yanıtsız” bırakınca Ekşi, “Böyle bir durumu kabullenmesinin mümkün olmadığını” söyleyerek 16 Ağustos 2012 tarihinde önergesini aynen tekrarlamıştı.
  
Müezzinoğlu, Dr. Mohammed Rafiq Hakyar’ın Mayıs 2005’de Sağlık Bakanlığına başvurarak “iş” istediğini, Bakanlığın da yasal bir kılıf uydurarak bu isteği yerine getirdiğini itiraf etti. 
Müezzinoğlu’nun bildirdiğine göre Mohammed Rafiq Hakyar, 16 Mayıs 2005 tarihinde çektiği kura sonucu Gürgentepe Sağlık Merkezi’nde görevlendirilmiş, daha sonra bu zatın Türkiye’de çalışabilmesi için gerekli izinlerin alınmasına çalışılmıştır. Ancak bir yabancının özellikle doktor sıfatıyla çalışabilmesi için böyle tepeden inme emr-i vakilerle değil, belli yasal yolları izleyerek başvuruda bulunmasının yasal zorunluluk olduğunu bildiren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Dr. Mohammed Rafiq Hakyar’ın  resmen izin almadan çalışmasının mümkün olmadığını bildirince, Sağlık Bakanlığı 31 Mayıs 2011 tarihinde Dr.Hakyar’ın sözleşmesini feshederek görevine son vermiştir.
Dr.Hakyar’ın çalıştırılmasının yasalara aykırı olduğunun ortaya çıkması için, iki bakanlık arasındaki yazışma trafiği am altı yıl sürmüştür.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi