Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Fatih Galender Zengin, COVİD-19 salgınının sağlık sistemi üzerinde bir kriz oluşturduğundan tükenmişlik riski barındırdığını ifade ederek, “Sağlık çalışanları, mesailerini bedensel, duygusal ve zihinsel enerji harcayarak tamamlarlar. Özellikle kriz durumlarında, çalışma sürelerinin uzaması, aşırı iş yükü, tehlikeli çalışma ortamı gibi etkenler bu enerji biçimlerinin aşırı derecede harcanmasına neden olarak Tükenmişlik Sendromu için risk oluşturuyor. Sağlık çalışanları hem bedenen yorgun, hem de ruhen yorulmaktadırlar. Personel yetersizliği nedeniyle iş yükü ve iş yoğunluğu artıyor. Bu da sağlıkçıyı yorgun düşürüyor ve enerjisini tüketiyor. Yaşanan haksızlıklar, sağlık çalışanlarının karamsarlığına ve ümitsizliğine neden oluyor.Sağlık çalışanlarının çalışma hayatı gün geçtikçe zorlaşmakta ve katlanılmaz bir hal almaktadır. Covit-19 ,şiddet, yoğun iş yükü ve sonu gelmeyen nöbetler nedeniyle çalışanlar tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar. 

Çalışanın emeğinin karşılığının verilmemesi, geleceğinin belirsiz, emekliliğinin sıkıntılı olması da çilenin bir başka adı olmuştur” dedi.


Çalışanın ümidi kırıldı!


Çalışan memnuniyeti için hiçbir çalışma yapılmaması, konu çalışanın hakkına gelince düzenlemelerin sadece sözde ve iyi niyet temennisi olarak kalmaması nedeniyle çalışanların ümidinin de kırıldığını ifade eden Zengin; “ Sağlık çalışanları, işyerlerinde hastalardan, hasta yakınlarından ve idarecilerden baskı görmektedirler. Mesleki, sosyal ve kültürel olarak bu sorunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Bugüne kadar açıklamış olduğumuz sorunlar çözülmüş değil. Sağlık çalışanlarının beklentilerine cevap verilmiyor. Bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da Türk sağlık sen olarak sağlık çalışanlarının yanında yer alacak olan sendikamız, sorunları gündeme taşımaya ve çözüm önerilerini sunmaya devam edecektir. Bundan sonra da sendikal mücadelemizde ilkelerimizden taviz vermeden sağlık çalışanlarının yanında olmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu. Haber Merkezi



Editör: Haber Merkezi