SES Ordu Başkanı Ferit Ceylan, 29 Mayıs’ta Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görevli Göğüs Cerrahisi Uzmanı Operatör Doktor Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirmesinin ardından şiddet olaylarının son bulması için sağlık çalışanlarının eylem düzenleyeceğini belirtti.

 

Bugün kamu sağlık kurumlarında hizmet üretilmeyeceğini belirten Ceylan, “Sabah mesai başlangıcında hastane bahçelerinde toplanıp şiddete maruz kalarak yitirdiğimiz sağlık emekçileri için saygı duruşu, oturma eylemleri gerçekleştireceğiz.” dedi.

 

Sağlık Bakanını ve AKP iktidarını sağlıkta şiddete son verilmesi için uyardıklarını belirten Ceylan açıklamasında şunlara değindi; “ Görev yaptığı hastanede hunharca katledildi Dr. Kamil Furtun. Gece gündüz demeden günün 24 saati insanların iyileştirilmesi için hizmet verdiği hastanede katledildi. Artık sağlıkta şiddet olağan bir hal almıştı. Her gün bir şiddet vakası ile karşı karşıya kalıyor ve Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere sağlık müdürlükleri ve hastane önlerinde eylem ve etkinlikler gerçekleştiriyorduk.Çünkü onlar kendi iktidarlarını korumak için sağlık çalışanlarını korumasız bırakmaya niyetliydiler ve bir arkadaşımız daha görev yaptığı hastanede yaşamını yitirdi. Halkımızı da, sağlıkta şiddete karşı sağlık çalışanlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.” Ordu Yorum

 

 

 

Editör: Haber Merkezi