2018-2019 sezonunda Orduspor’un yeni transferlerinden birisi olan Birkan Aydın, geçen sezon Ordu 1.Amatör Lig’de Altınordu Belediyespor forması ile şampiyonluk sevinci yaşamıştı. 1995 doğumlu Aydın, yeni sezona çok iyi hazırlandıklarını ve şampiyon olmak istediklerini belirtti.

Oynadığı takımlarda adeta joker olan, daha önce defans ve hücum hattında görev alan Birkan Aydın, Orduspor antrenmanlarında ise orta sahada görev alıyor. Birkan Aydın ile hem Altınordu Belediyespor ile şampiyonluk serüvenini, hem yeni sezonda tekrar anlaşmasına rağmen ayrılık sürecini hem de Orduspor’a transferini tüm detayları ile konuştuk.

  • Orduspor altyapısında yetişen bir isim olarak yeniden Orduspor’a döndü. İlk olarak kendinden biraz bahseder misin ?

Birkan Aydın. Ordu’da doğdum. Futbola Orduspor’da başladım. 7 sezon altyapının bütün kategorisinde oynadıktan sonra Altınordu Belediyesporla anlaştım. Ordusporla basladığım futbol hayatıma tekrar Ordusporla devam etmek nasip oldu.

Geçen sezon Altınordu Belediyespor’da şampiyonluk yaşadın. Şampiyon olup direkt olarak Bal’a çıktığınızı öğrendiğinde neler hissettin ?

Altınordu Belediyespor ile 5.sezonumda şampiyonluk yaşayıp Bölgesel Amatör Ligi’ne çıktı. Sezona büyük bir inançla başlayıp ipi göğüsledik. Hak ettiğimiz bir şampiyonluk elde ettik.

  • Sezon başında Altınordu Belediyespor ile anlaşmıştın ancak daha sonra Orduspor’a transfer oldun. O süreçten biraz bahseder misin ?

Takımı şampiyon yapan kadrodan bir çok kişiyle anlaşıldı ve beni de kadroda tutmak istediklerini söylediklerinde kabul ettim. Ancak bizim için kamp güzel gecmedi. Benimle beraber bir kaç arkadaşımızın ayrılış şekli hiç hoş olmadı. Erzurum kampı dönüşü 5 yılımı verdiğim takımdan ayrılığımı kulüp malzemecisinden öğrenmem benim ve diğer arkadaşlarımı üzen konu oldu. Yapılan vefasazlıktı. Ayrıldıktan sonra bir kaç kulüpten teklif gelmesine rağmen beni en çok etkileyen, doğduğum, büyüdüğüm, tuttuğum takım olan Orduspor’dan teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Gönül verdiğiniz takımdan teklif gelince herşeyi bir kenara bırakıyorsunuz. Buraya gelmemdeki en büyük etkenlerden birisi de Mahmut Hocamızdı. Yuvama döndüğüm ve bana bu fırsatı veren herkese teşekkür ederim.

  • Orduspor camiasına yabancı olmayan bir isimsin. Yıllarca altyapıda oynadın ve şimdide A takım seviyesindesin. Altyapıdan yetişen birisi olarak bunun ne gibi avantajları olduğunu düşünüyorsun ?

Evet bu şehirde doğup bu kulüpte yetişen bir futbolcu olarak takımın bu ligde olması beni derinden üzüyor. Altyapıdayken Orduspor maçlarını izlemek için iple çekerdik. Şimdi ise bize A takımda görev düştü. Tarihi başarılarla dolu Orduspor’umuzu, düştüğü yerden kaldırıp eski günlerine dönmesinin ilk ateşini inşallah bu sene biz yakmak istiyoruz. Yıllar sonra hatırlanacak bir tarihe imza atıp Orduspor’un hakettiği yere geleceğine gönülden inanıyoruz.

  • Takımda birbirini tanıyan bir çok futbolcu var. Arkadaşlık ortamının forma rekabeti konusunda faydaları oluyor mu ?

Takımın geneli Ordulu olduğu için herkes birbirini yıllardır tanıyor ve çok iyi bir aile ortamı var. Saha içindeki rekabetin Orduspor menfaati için olduğunun herkes farkında. Bu rekabet ve aile ortamı bizi başarıya götüreceğini bilerek hepimiz çalışmaya devam ediyoruz.

  • Son olarak lig öncesinde Orduspor taraftalarına ne söylemek istersin ?

Sezona Orduspor Yaşayacak diye başladık. Biz Ordunun çocukları olarak saha içinde elimizden geleni yapıp terimizin son damlasına kadar savaşacağız. Başkanımız, hocalarımız, yöneticilerimiz ve bizler bu sezon şampiyon olacağımıza inanıyoruz. Bu inancı Ordu halkının da taşımasını, bize hissettirip bizi yalnız bırakmamalarını desteklemelerini istiyorum. Saha içinde biz gereğini yapacağız. Saha dışında onlar bizim yanımızda olsun. Bu takım hak ettiğimiz ve istediğimiz yere dönecektir.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi