Şahin; AK Partili yetkililer bundan önce sayın Cumhurbaşkanının  sayın CHP genel başkanı için söylediklerinden dolayı acaba neden o zaman cumhuriyet savcılıklarına giderek suç duyurusunda bulunmadılar diye sormak lazım. Sayın cumhurbaşkanının ifadeleri acaba hakaret değil miydi? eğer o sözler hakaret değilse hangi sözler hakaret olarak algılanıyor? sayın cumhurbaşkanının sarf ettiği sözleri görmezden gelerek sayın CHP genel başkanının sözlerini hakaret sayarak suç duyurusunda bulunanlara bir çift sözümüz var. Aynı hassasiyeti sayın cumhurbaşkanı için gösterirseniz bizde sizinle beraber oluruz. aksi halde yaptığınız suç duyurusu eylemi sadece toplumu manipüle etmek için her zaman ki gibi kullandığınız algı yönetimidir. geçekleri göstermek istemediğinizin saklamak istediğinizin  kanıtı olarak anılacaktır” dedi.

     

 Şahin açıklamasına "Çeşitli zamanlarda ve çeşitli toplantılarda sayın cumhurbaşkanı sayın CHP genel başkanı için "cahil, ahlaksız, yüzüne tükürsen yağmur yağıyor herhalde der, namus ve şeref fukaraları,pişkin tip, zavallı, serseri mayın, teneke gürültüsü, niye adam yerine koyayım ki, akıl sağlığının yerinde olup olmadığını da bilmiyoruz" gibi sözler sarf ederken nerdeydiniz? yoksa sizin insanlık ve ahlak anlayışınıza göre bu sözler hakaret sayılmıyor mu? diyerek devam etti.

 

Şahin son olarak ise bu yapılanların bir algıdan ibaret olduğunu ve algı yaratmaya çalıştıklarını ama unuttukları bir hususu da ben burada hatırlatayım. hakaret şahsi bir suçtur. Eğer genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu hakaret ettiyse ancak suç duyurusunu sayın cumhurbaşkanı kendisi yapar. aslında bu şikayetlerden bir sonuç çıkmayacağını kendileri de biliyorlar. Buradaki yapılan şikayetler tamamen toplumda algı yaratmaya yöneliktir. bu hareketler Kılıçdaroğlu'nu itibarsızlaştırmaya yöneliktir. bunlar son derece çirkin anlamsız ve gereksizdir ifadelerine yer verdi.
Ordu Yorum/Hasan Özata

Editör: Haber Merkezi