Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanları Toplantısını Van'da yaptı. 15-16 Ocak kurultayından sonra ve özellikle ülkede yaşanan son olumsuzluklardan sonra kendine yol haritası çizen CHP, ilk il başkanları toplantısını geçtiğimiz ay Antalya da yapmıştı. İkincisini de bu hafta sonu Van da yaptı.

Van'daki il başkanları toplantısına CHP Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin de katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye değerlendirmesi yaparak açtığı il başkanları toplantısında özellikle il başkanlarını dinleyen genel başkan, il başkanlarından ve kadınlardan yerel, bölgesel ve genel olmak üzere politikalar belirlemede etkili olmalarını istedi.

Toplantı iki gün sürdü

Toplantı öncesinde kentte düzenlenen okullar arası futbol turnuvasında birinci olan Mustafa Cengiz Ortaokulu kız futbol takımı sporcuları tarafından çiçeklerle karşılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, elde ettikleri başarıdan dolayı sporcuları tebrik ederek tüm takım sporcularını Bodrum’da ağırlayacaklarını ve tüm ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirtti. 

 Toplantının ilk gününde açılış konuşmasından sonra il başkanlarını dinleyen genel başkan herkese söz vererek düşüncelerini ifade etmelerini istedi. Hem bölgesel hem de örgüt içi sorunların tartışıldığı toplantıda  Ordu İl Başkanı Av. Atila Şahin de bir konuşma yaptı. Şahin konuşmasında, bir hafta önce TOBB genel kurulunda yaşanan tartışmaya değinerek şunları ifade etti; "TOBB genel kurulundaki konuşmasından dolayı Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nu eleştirenlere karşı genel başkana sahip çıkarak “TOBB genel kurulunda TOBB başkanı hisarcıklıoğlu’nun eleştirilerine sert cevap veren genel başkanı eleştirmek yersizdir. Çünkü TOBB salonunda bile sayın genel başkan katılımcılar tarafından sözleri nedeniyle ayakta alkışlanmıştır”, Bu özellikle yerel bazda çok olumlu etki yapmıştır."

Toplantının ikinci gününde ise CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Van’daki sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve CHP Kadın Kolları üyeleriyle bir araya geldi.

Toplantı sonuç bildirgesi

Parlamenter demokrasimiz, bir diktatörlük rejimi hedefinin tehdidi altındadır. Ülke ekonomimiz, Cumhuriyet tarihimizin en kırılgan dönemlerini yaşamaktadır; eğitim sistemimiz çöküşün eşiğinde, dış politikamız iktidarın yanlış tercihleri nedeniyle çıkmazdadır. Toplumsal barışımız, AKP’nin tüm toplum kesimlerine yönelik ayrıştıran ve ötekileştiren söylemi nedeniyle hızla bozulmaktadır.

        Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından 72. TOBB Genel Kurulunda dile getirilen görüşler, bu iradenin ifadesidir. Biz CHP İl Başkanları olarak bu iradenin tereddütsüz arkasındayız. Bir Cumhuriyet savcısının, darbenin başaktöründen aldığı talimatla, Sayın Genel Başkanımız hakkında başlattığı soruşturmayı da bizlere yönelik beyhude bir sindirme girişimi olarak görüyoruz.

         Tarihi boyunca darbecilerin önünde diz çökmeyen, darbecilere teslim olmayan CHP, demokrasi için bedel ödemekten çekinmemiş siyasi bir halk hareketidir. Bu bağlamda, CHP dün olduğu gibi bugün de darbecilere ve halkın iradesini gasp etmeye çalışanlara karşı mücadele etmeye kararlıdır. Örgütümüzün ve demokrasiye inanmış tüm yurttaşlarımızın birlikteliğiyle sürdürülecek mücadelemiz, Cumhuriyet, Demokrasi, Özgürlük ile taçlanıncaya kadar devam edecektir. Bu değerlere inanan tüm yurttaşlarımıza çağrımızdır.

             Öte yandan ülkemizde ve Ortadoğu’da AKP tarafından sürdürülen çatışma ve ayrımcılık politikalarına karşı olduğumuzu; terör örgütleri arasında sıkışmış, yaşamları parçalanmış halkımızın yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Toplumsal barışın sağlanması noktasında parlamentomuzu çözümün tek adresi olarak gören CHP’nin il başkanları olarak terör saldırılarında şehit düşmüş tüm güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ülkemizin acıya ve gözyaşına mahkum olmadığını, toplumsal barışı sağlamak için üzerimize düşen tarihsel sorumluluğu yerine getirme kararlılığımızı, Van’dan Edirne’ye kadar ilan ediyoruz. Ordu Yorum/Hasan Özata

 

Editör: Haber Merkezi