19 Eylül Gazeteciler Derneği, Hürriyet Gazetesi Yazarı ve CNN Türk TV Programcısı Gazeteci Ahmet Hakan'a yönelik olarak yapılan saldırıyı kınadı.

 

19 Eylül Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan yönetim kurulu üyesi Hasan Özata, Türkiye'de gazeteciler ya da medya kuruluşlarının gruplar halinde siyasi bir hedef haline getirip düşman ilan edilmesine son verilmesi gerektiğini belirterek, ülkenin çok büyük ve daha vahim sorunları dururken, gazete ve gazetecilerin seçim kampanyasının bir malzemesi olmaktan çıkarılması gerektiğinin altını çizdi.

 

Yaşanan şiddet karşısında ortak tavır takınılması gerektiğini belirten Özata, açıklamasını şöyle sürdürdü; “Milletvekilinin gazete bastığı”, yandaş gazetecinin meslektaşı (Ahmet Hakan) için“istersek seni sinek gibi ezeriz. Bu güne kadar merhamet ettik de hala hayattasın”diyerek tehdit ettiği hiç ama hiç yaşanmaması gereken günleri yaşıyoruz. Ortaya çıkan görüntülere göre organize ve planlı olduğu anlaşılan bu saldırıyı bilfiil yapanlar kadar azmettirenlerin de bulunarak adalete teslim edilmesini ve en ağır cezaya çarptırılmasını bekliyoruz. Basına yönelik bu ve benzer saldırılar yerel, ulusal, uluslararası ayrımı yapmaksızın tüm gazetecileri tehdit eder noktaya gelmiştir. Basın mensuplarına yönelik bu tür saldırılar karşısında tüm basın emekçilerinin, gazete sahiplerinin, siyasi partilerin, sivil toplum kuruluşlarının ve haber alma hakkını kullanan okurların ortak tavır takınmasını umut ediyor, Gazeteci Ahmet Hakan'a, mesai arkadaşlarına ve tüm gazetecilere geçmiş olsun diyoruz.” Ordu Yorum

 

 

 

                                                                

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                               

 

Editör: Haber Merkezi