Ülkelerindeki savaştan yaşama umuduyla kaçarak Ekim 2015’te Türkiye’ye sığınan ancak küçük kızlarının kronik böbrek rahatsızlığıyla sarsılan Hakeem ailesinin yüzü gülüyor. AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve Göç İdaresinin yoğun çalışmaları sonucunda Samaa’yı yaşatacak kimlik çıktı. “Kızıma artık canımın yarısını verebileceğim” diyen anne Koler Hakeem, “Aylarca çalmadığımız kapı kalmamıştı ancak ülkelerin karşılıklı işleyen prosedürleri nedeniyle benim ve eşimin kimliği bir türlü çıkmamıştı. Önceki akşam kapımız çaldı ve kimliklerimiz elimize verildi. Dünyanın en mutlu annesiyim bundan sonra ne savaş ne de başka bir şey öldüremez beni.” diye konuştu.

Böbrek hastası Samaa Hakeem ise “Benim uzun uzun yaşayabilmek için anneme verilecek bir kimliğe ihtiyacım vardı. Yaşıtlarım gibi oyunlar oynayıp doktor olmak için tamamlamam gereken okul için artık ufuk göründü. Heyecanla nakil olup sağlıklı bir güne uyanacağım o nakil için gün sayıyorum” dedi.

Kimliklerin ulaşmasının ardından aileyi Sincan’daki evlerinde ziyaret eden AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, “Aynı coğrafyanın, medeniyetin çocuklarıyız biz. Ülkemize misafir olan ancak sağlık sorunları nedeniyle sıkıntıları iki katı artan bu kızımızın tüm ihtiyaçları bizim boynumuzun borcu artık, üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız." dedi. Ordu Yorum


 

 

Editör: Haber Merkezi