Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde iki şampiyonluğu olan,  800+ sayı ve 500+ ribaund barajını aşan ve Milli Takım formasını da defalarca giyen Sanem Gamze Zeren, yeni sezonda transfer olduğu Ordu İEF Koleji formasıyla ilk haftalarda lige ağırlığını koymaya başladı.

Kadınlar Basketbol 1.Ligi’de oynanan 4 karşılaşmada 4 galibiyet alan A Koleji’nde, maçların üçünde double-double yaparak 16,5 sayı, 11 ribaund, 2,5 asist ortalaması ile takımın en iyilerinden birisi olan Sanem Gamze Zeren’e biz sorduk, o cevapladı. Gamze Zeren, takımın performansını değerlendirirken, taraftarları desteğe davet etti.

  • Sezona 4’te 4 yaparak başladınız ama ben ilk olarak sezon başına dönmek istiyorum. Lige yeni yükselen bir ekibin yeni transferlerinden birisi oldun. Transfer sürecinden bahseder misin ?

Bu takımın 5. transferi olarak geldim. Benden önce imzalayan oyuncuların kalitesi, sayın antrenörümüz Aydın Uğuz ve bir önceki sene takımın başarısı, Ordu A Koleji transfer teklifini kabul etmemde çok etkili oldu. Ayrıca sayın başkanımız İlhan Şahin’in, Süper Lig’e çıkma hedefli bir organizasyon kurmak için bu adımı atması ve hedefli bir takımda oynamak istemem ayrıca bir etkendi.

  • Lig öncesinde Federasyon Kupası başarısı vardı. Kupada alınan olumlu sonuç, takımı mental açıdan nasıl etkiledi ?

Kupa öncesinde hazırlık maçı yapma şansımız olmadı. Ona rağmen finale kadar yükselme başarısı gösterdik. Bizim için lige iyi bir hazırlık evresi oldu ve kendimizi bulduk. Oradaki başarımız lige de yansıdı ve takımın özgüveninin yükselmesinde etkili oldu.

  • Gelelim lige. Son galibiyet ile birlikte A Koleji 4’te 4 yaptı. Lig öncesi koyduğunuz hedef ile şu anki hedef arasında bir farklılık var mı ?

Lig öncesi hedefimiz zaten Play-Off’lara kalmadan ligi şampiyon tamamlamaktı. Şimdi her maçımızı ayrı ayrı önemseyerek buna konsantre şekilde sahaya çıkıyoruz. Şu anlık 4’te 4 ile başlayarak çok güzel bir hava yakaladık. İnanıyorum devamı gelecek.

  • Ligde oynanan 4 maçın 3’ünde double-double yaparak maçlarda takımın en iyi isimlerinden birisi oldun. Yeni takımında kendi performansını nasıl değerlendiriyorsun ?

Kişisel performansım dışında bunda tabiki takım arkadaşlarımın ve antrenmanların verdiği destek ve özgüven çok önemli. Ligi şampiyon tamamlamak için çok istekli ve hırslıyım. Bunun da performansıma yansıdığını düşünüyorum.

  • Daha önce Süper Lig’de uzun yıllar çalışan bir baş antrenöre sahipsiniz. Aydın Uğuz’un takım içindeki etkisi ve yaklaşımını nasıl buluyorsun ?

Gerek takıma yansıttığı özgüven, saygı ve sahiplenmesi, gerekse bizimle kurduğu iletişim ile her oyuncunun isteyeceği karakterde bir koç. Bu etkenler sahada daha rahat ve özgüvenli oynamamızı, paylaşım içinde olmamızı sağlıyor. Aydın abi ile ilk defa çalışıyorum ama daha uzun yıllar çalışabilirim.

  • Son olarak Ordulu basketbolseverler ve A Koleji taraftarlarına neler söylemek istersin ?

A Koleji taraftarlarının desteklerine minnettarız. Onlarla beraber maç kazanmak ayrı bir keyif. Tüm Ordulu basketbolseverleri maçlarımıza davet ediyorum. Biz Orduyu Türkiye’de gururla temsil ediyoruz, sizinde desteklerinizi bekliyoruz.

SAMET KARADAĞ / ÖZEL RÖPORTAJ

Editör: Haber Merkezi