2004-2005 sezonunda Orduspor'un 2.Lig'de 18 maç üst üste galip gelerek şampiyonluk kazandığı efsane kadroda yer alan ve attığı gollerle takıma katkı sağlayan Özgür Karakaya futboldan kopmamış. Futbolu bıraktıktan sonra antrenölüğe başlayan golcü oyuncu geçen sezon Orduspor'a rakip olarak mücadele etmişti.

Orduspor formasıyla 2 sezonda 27 gol atan Karakaya ile hem geçmişe giderek Orduspor’daki anılarını dinledik hem de Orduspor’un şu anki durumu konuştuk.

Özgür Karakaya. Bir dönem Orduspor taraftarlarının çoğu golden sonra adını söylediği isim şimdilerde neler yapıyor ?

Aktif futbol yaşantımı 2 yıl önce noktaladım. Biraz kendime ve aileme vakit ayırıp dinlendikten sonra, geçen sezon TFF'nin açtığı antrenörlük kursuna gidip belgeledirimi aldım. Sezon başında daha önceki yıllarda Orduspor'da hocalığımı yapan Ahmet Ertem hocamızın yardımcısı olarak Nazilli Belediyespor'de antrenörlük hayatıma başladım. Orduspor ile birlikte aynı gruptaydık. Bundan sonra hoca olarak gidebildiğim yere kadar gitmek en büyük hedefim.

Uzun yıllar süren futbol kariyerinde Türkiye'nin önemli kulüplerinde forma giydin. Futbolculuk kariyerini kısaca özetler misin ?

Futbol kariyerime Sarıyer'in çeşitli altyapı gruplarında oynayarak başladım.1996 senesinde şimdiki Süper Lig'de mücadele eden Sarıyer'de profesyonel oldum ve Türkiye'nin çeşitli takımlarında forma giydim. Bunlar arasında Süper Lig'de Sarıyer, Sakaryaspor ve Kasımpaşa, PTT 1.Lig'de Karşıyaka, Kocaelispor,Kasımpaşa, Batman Petrolspor ve 2.Lig'de ise Orduspor, Kahramanmaraşspor, İskenderum D.Ç., Kırklarelispor ve Fethiyespor takımlarının formasını giydim.

2003 yılında Orduspor'a transfer oldun ve kariyerinden de en fazla maça çıktığın kulüp olan Orduspor'da kariyerinin en iyi dönemini geçirdin. Orduspor'da geçen iki yılını anlatır mısın ?

Evet 2003 yılında Orduspor'a transfer oldum. Ordu halkı ve taraftarlar beni sevdi, beni çabuk benimsediler. Ordu ve Orduspor benim hayatımda çok büyük önem taşır. Orada çok güzel anılarım, dostluklarım, arkadaşlıklarım oldu. Bir çoğuyla hala görüşüyorum. Ordu'da kaldığım 2 yılı unutamam.

Kişisel olarak baktığında 56 maç, 27 gol ve şampiyonluk. 2 yıla sığan bu başarının asıl sırrı sence neydi ?

Orduspor'a transfer olduğumda çok iyi bir arkadaşlık ortamı vardı. Bir önceki senenin iskelet kadrosu korunarak nokta transferler yapılmıştı. Çok değerli bir hocamız vardı. Fakat bence en büyük etken taraftarlardı. Bizi çok iyi motive ediyorlardı. Çoğu deplasmanda bile sanki iç sahada oynuyor gibiydik. Bütün bunlar bir araya gelince başarı da kendiliğinden geldi sanırım.

Orduspor'u takip ediyor musun ? Orduspor'da şampiyonluk yaşayan birisi olarak son yıllardaki kötü gidişi hakkında
neler söylemek istersin ?

Orduspor'u çok yakından takip eden birisi olarak, Orduspor'un şu an ki durumundan ben de memnun değilim. Kentin büyüklerinin Orduspor'a sahip çıkıp, birkaç senelik planla, Ordulu gençlere ve altyapıya yapılacak yatırımlarla Orduspor'un daha iyi yerlere geleceğine inanıyorum.

Orduspor forması altında unutamadığın bir anın var mı ?

Cezamız nedeniyle Samsunda oynadığımız final niteliğindeki Eskişehirspor maçının ayrı bir önemi vardır bende. Tarafsız sahada olmamıza rağmen Samsun Stadı'nı tamamen doldurmuştuk. İlk yarı oyuna iyi başladık ve penaltı kazandık. Fakat ben ilk yarının ortalarına doğru kazandığımız penaltı atışından yararlanamamıştım. Dünya o an başıma yıkılmıştı sanki. Final maçı olmasına rağmen tribünlerden bir tane bile kötü söz ya da tepki duymadım. Taraftarlar, takım arkadaşlarım herkes bana daha çok destek veriyordu. Maçı 4-0 kazandık. 3.golü ben attım ve şampiyon olduk. O maçı kesinlikle unutamam. Bir de İstanbul'da Ali Sami Yen Stadyumu'nda oynadığımız ve 3-1 kazandığımız Anadolu Üsküdar maçını unutamıyorum. O gün tribünlerde inanılmaz bir atmosfer vardı gerçekten.

Son olarak 19 Eylül Stadyumu'nda çoğu golde senin adını haykıran Orduspor taraftarlarına neler söylemek istersin ?

Ben onları çok seviyorum. Onların da beni sevdiklerine eminim. Onlarla aramızda ayrı bir bağ var. İnşallah Orduspor yeniden o eski günlere döner. Çünkü Ordu halkı ve Orduspor taraftarları herşeyin en iyisini hak ediyorlar. Bu güzel röportaj aracılığla bütün Orduspor taraftarlarına selamlarımı gönderiyorum.
 Ordu Yorum / Samet Karadağ / Özel Haber

Editör: Haber Merkezi