Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile iş birliğinin güçlendirilmesi, öğretim elemanı ve öğrenci hareketliliğinin arttırılması, bireylerin kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi, istihdam olanaklarının arttırılması ve ortak bilimsel-sanatsal faaliyetlerin geliştirilmesini amaçlayan Erasmus Plus Değişim Programı çerçevesinde Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç Syddansk Musik Konservatorium’a ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında Rektör Yarılgaç’a Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Köksal Apaydınlı eşlik etti.

Rektör Yarılgaç, Enstitünün Genel Direktörü Claus Skjold Larsen ile gerçekleştirmiş olduğu görüşmede lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim veren konservatuarın bölümleri, mevcut donanımları ve eğitim olanakları hakkında bilgi aldı. Bünyesinde klasik müzik, jazz/pop, Danimarka folk müziği, müzik pedagojisi, elektronik müzik, film müzikleri bölümleri bulunan Konservatuarın farklı kampüslerinde toplam 269 çalışma alanı bunun yanı sıra kayıt stüdyosu opera sahnesi ve konser salonu bulunduğu öğrenildi.

İlk defa Türkiye’den Ordu Üniversitesi ile Erasmus+ Değişim Programı kapsamında protokol imzalandığını belirten Genel Direktör Claus Skjold Larsen, konservatuvarın Danimarka folk müziği bölümü hakkında bilgi vererek Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesiyle Türk müziği alanında da ortak yapılacak çalışmalar konusunda iş birliğine açık olduklarını belirtti. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi