Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü:Valilik ve Belediye Defalarca Uyarıldı!

Geçen hafta haberini yaptığımız Ordu Büyükşehir Belediyesinin Ordu’nun giriş ve çıkışlarına yapımını tamamlamak üzere olduğu Yöresel Ürünler Satış Ofislerinin, Karayollarından izin alınmadan yapıldığı ve Karayolları şartnamelerine uygun olmadığı için kaldırılması gerektiği konusunda uyarılar olduğu haberini CİMER üzerinden Karayolları Bölge Müdürlüğüne de sorduk. Yanıt aynı oldu: “Satış ofisleri izinsizdir, kaldırılmalıdır.”

Karayolları bir kez daha tekrarladı: “Satış ofisleri izinsizdir”

CİMER üzerinden Karayollarına sorduğumuz soru üzerine, Karayolları 7. Bölge Müdürlüğü’nün verdiği cevap şu şekilde oldu:

“Başvuruda bahsedilen Karayolu üzerinde yapılan Yöresel Ürünler Satış Ofisleri Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından izinsiz olarak yapılmıştır. 

Bunların izinsiz olduğu, inşaatların durdurulması ve yapılmış olanların kaldırılması konusunda muhtelif zamanlarda Ordu Büyükşehir Belediyesine yazı ile bildirilmiştir. Konu ile ilgili Ordu Valiliğine ve Belediyeye yazılan yazılar yazımız ekinde gönderilmektedir.”

Valilik ve Belediye defalarca uyarılmış!

Ordu Valiliği ve de Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne defalarca yazılması ve uyarılmasına rağmen,  Belediye ofislerin yapımına devam etmiş. Son gönderilen yazı ile beraber Karayolları yapılan yapıların kaldırılarak, bölgenin eski haline getirilmesi gerektiğini belirtmiş.

Fatsa ve Gülyalı satış ofisleri kaldırılacak!

Karayollarının Belediyeye ve Valiliğe yazdığı yazılarda ise şunlar belirtilmiş; 

 “010-18 K.K. No’lu Fatsa-Ordu-Piraziz devlet yolunun 21+300 km. si Perşembe ilçesi, Doğanköy mahallesi mevkiinde, idaremizce yapılan karayolu kenarı Park Alanı (Tır Parkı) içinde ve aynı yolun 51+050 km.si Gülyalı İlçesi, Tepealtı mevkiilerinde belediyeniz tarafından, karayolu kamulaştırma sınırı içinde, izinsiz olarak Yöresel Ürünler Satış Ofisler yapımına başlandığı tespit edilmiş olup, çalışmaların durdurularak kamulaştırma sahalarımızın eski haline getirilmesi gerekmektedir.”


Hoynat Adası Seyir Terası da kaldırılacak

Ordulu vatandaşlarını beğenisini kazanan Hoynat Adası’ndaki Seyir Terası da Karayolları kamulaştırma sahasında yer alıp, buranın da düzenlenmesi istenmiş. Bu bölgelerin Karayolları şartnamelerine uygun olmaması sebebiyle, can ve mal güvenliği problemleri yaratabileceği belirtiliyor. 

Kaldırılmayacak denmişti!


Büyükşehir Belediyesi adına İstor Ajans’tan yapılan açıklamada ise satış ofislerinin kaldırılmayacağı belirtilmişti. Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü’nün bilgisi dahilinde inşa edildiği savunulan satış ofislerinin tüm Türkiye’de örneklerinin olduğunu belirterek kendini savunmuştu. Karayollarından gelen itiraz cevapları ve satış ofislerinin kaldırılması talebi ile Büyükşehirden yapılan açıklama birbiriyle çelişirken, konunun akıbeti ise merak ediliyor. Haber Merkezi





Editör: Haber Merkezi