Prof. Dr. Tayfun Aşkın yaptığı basın toplantısıyla Ordu Üniversitesi Rektör Adayı olduğunu açıkladı. Ordu Üniversitesi’nin kuruluşunda yer alan Prof. Dr. Tayfun Aşkın, Ordu Üniversitesi’nin 2006  yılında kurulmuş üniversiteler içinde temel görevlerini yerine getirmesine rağmen emsallerine göre hak ettiği konuma ulaşamadığını belirtti.

ODÜ’nün bölgenin ihtiyaçlarına cevap verebilecek saygın bir konuma ulaştırılmasının, akademik değerlere önem veren yeni bir anlayış ve dönüşüm ile mümkün olduğunu söyleyen Aşkın; “Üniversitemizi hak ettiği yerde konumlandırabilmek adına kuruluşundan beri mensubu olmaktan gurur duyduğum üniversitemizin, 2023’e doğru tanınır ve saygın bir üniversite olması, çalışma ikliminin değişmesi, çalışan ve öğrenci ile motivasyonu yüksek bir kurum haline gelmesi, rekabette üstünlüğü sağlayabilmesi, öğrenci merkezli, yaşayan bir yerleşke üniversitesi olabilmesi, yerel değerlerden güç alması ve bunu devamlı kılması için köklü bir değişimin gerekliliğine inanarak adayım.”dedi.

Seçildiği takdirde üniversite ile şehir arasındaki bağları kuvvetlendirmeye öncelik vereceğine değinen Aşkın¸ “21. yüzyılın gerçeklerine uygun saygın bir üniversite kültürünün  yerleşmesini ve akademik zeminin evrensel niteliğe ulaşmasını sağlamak istiyorum. Üniversitemizin fiziksel ve finansal kaynaklarının, büyük bir zorlukla yetişmiş ve kaybı telafi edilemeyecek akademisyen kaynağının daha verimli bir şekilde değerlendirilmesi görevlerimden biri olacak.” diye konuştu.

“Yaşananlardan hepimiz incindik”

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Aşkın, Türk Bayrağının çimento torbalarının üzerine örtülmesi, ODÜ’de sigortasız çalışan işçilerin kazada ölmesi ve basın mensuplarının Üniversite güvenlikleri tarafından tartaklanması gibi geçmişte yaşanan olumsuzluklar karşında ne gibi bir yol izleyeceğinin sorulması üzerine şöyle konuştu:

“Rektörlük adaylığına çıkmama vesile olan nedenler bunlardır. Ordu’nun çocuğu olarak, Bayrak olayında hepimiz incindik. İş bu kadar basiretsiz olmamalıydı. Yönetim bu işin farkında bile değildi ama farkında olmalıydı. Bu tür aksaklıklara yer vermeyen bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz. Bunun yolu da bütün çalışanıyla barışık bir yönetim iklimini oluşturabilmek. Bizim davamız makam mevki değil.Üniversitenin şehirden kopuk olmaması için adayım. Ordu’ya hizmet etmek istiyorum.”

“Yerel basınla yürüyeceğiz”

Üniversitenin yerel basından kopuk olmasını değiştireceğini söyleyen Aşkın; “Şehirde bir basın ofisimiz olacak ve burası yerel basınla sürekli iletişim haline olacak. Üniversitenin kapısından tekmelenerek, kovularak gönderilen bir basınla karşılaşmayacağız. Basından korkmaya gerek yok.” dedi.

“Ring sistemi gelecek”

Üniversite öğrencilerinin dolmuş hattı şikayetlerine de değinen Aşkın; şöyle devam etti:“Genel sekterlik zamanında dolmuş hatlarının yöneticilerini çağırdım. Size eğitim verelim dedim. Biraz düzelme oldu sonra iş değişti. Yöneticiler sahaya çıkmıyor. Bu bir ekip işidir. Dolmuş hattıyla ilgili biz düzenleme şart. Projelerimin arasında yer alıyor. Günün belli saatlerinde üniversiteye ring servis hizmeti vereceğiz. Üniversitedeki haberleri de şehrin belli noktalarında  ekranla aktaran bir yazılımla şehirle buluşturacağız.” Ordu Yorum/ Neşe Çakar

 

Editör: Haber Merkezi