Başkan Tepe Sert Çıktı

Ordu Büyükşehir Belediyesi gibi büyük bir organizasyona sahip yapının Gülyalı’da bile bile protokol krizi çıkardığını ifade eden Başkan Tepe, “Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in Gülyalı’daki programlarına bilerek çağrılmıyoruz. Cuma günü gerçekleşen Kano Park ve Çikolata Park ziyaretini özellikle soruşturduk. Özel Kalem, Gülyalı Belediyesi’ni davet ettik diyor. Nerede, kime davetiye bırakılmış ya da hangi birim aranarak sözlü olarak programdan haberdar edilmiş? Soruşturuyoruz, hiçbir şekilde Gülyalı Belediyesi bilgilendirilmemiş. Muhtarlar bilgilendirilmiş, AKP’nin belediye üyeleri bilgilendirilmiş ancak ne hikmetse Gülyalı Belediyesi unutulmuş. Kano yatırımı Gülyalı’ya yapılıyor, kurs için tanıtımı Ordu’da yapılıyor. Oraya da davet edilmiyoruz. Diğer ilçe ziyaretlerinde bütün ilçe belediye başkanları Hilmi Güler’e eşlik ediyor. Gülyalı’ya gelince Hilmi Güler’i Gülyalı Belediyesi’nden kaçırırcasına özel bir çaba harcanıyor. Daha önce de benzer durumlar yaşanmıştı. Gülyalı halkının seçilmiş iradesini yok sayan atanmış yöneticilerin bilerek ortaya koyduğu bu durum hakkında Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’den bir açıklama bekliyoruz. Bile bile kriz çıkararak Sn. Hilmi Güler’in Ordu’yu kucaklayan yaklaşımı zedelenmek isteniyor. Umuyoruz Hilmi Güler bu zaafiyeti ortaya koyanlar hakkında gerekli işlemleri yerine getirir” dedi.

Particilikle belediyeciliği ayırt edemeyen yöneticiler var

Yerel seçimlerin ardından Gülyalı’da göreve başladıktan sonra kimseyi ayırt etmeksizin hizmet yürüttüklerini söyleyen Başkan Tepe, “Her zaman vurguluyoruz. Bize oy versin, vermesin bütün Gülyalı’nın belediye başkanıyız. Particilik işi seçim zamanı ortaya çıkar. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nde seçimle göreve gelmeyen atanan yöneticilerin bir kısmı siyasetle iç içe. Gülyalı’ya gelirken Gülyalı Belediyesi’ni görmezden gelen yöneticiler mevcut. Devlet memurunun siyasi parti ziyaretinde ne işi var? Belediyeyi değil AKP İlçe Başkanlığını ziyaret ediyorlar, çalışmaları incelemeye belediyeden tek bir yetkili davet edilmiyor. Örneğin, OSKİ Genel Müdürü geçtiğimiz hafta ilçemizdeki yatırımları inceliyor. Gülyalı Belediyesi’nden kimse yanında yok. Geldiğini siyasi partilerin paylaşımlarından görüyoruz. Her kesimden görüşe sahip Ordu halkından toplanan vergilerle gerçekleştirilen yatırımlar bir siyasi partinin yatırımıymış gibi gösteriliyor. Aynı yönetici bu hafta sonu Kabadüz’ün yatırımlarını inceliyor. Kabadüz Belediye Başkanımız doğal olarak eşlik ediyor. Gülyalı’ya başka, diğer ilçelere başka muamele. Bu yaklaşımlar Hilmi Güler’in bütünleştirici profiline zarar veriyor” dedi.

Dedikodu üreten değil dünya kentleriyle yarışan bir ordu istiyoruz

Amasız, fakatsız, lâkinsiz birbirimizle uğraşmayı, kısır çekişmeleri bir kenara bırakmalıyız diyen Başkan Tepe sözlerini şöyle tamamladı: “Dedikodu üreten değil dünya kentleriyle yarışan bir Ordu istiyoruz. Başkanımız Sn. Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ‘düşünen, üreten, yarışan Ordu’ vizyonuna uygun projelere enerjimizi harcamalıyız. ‘Başkan iyi ama ekibi kötü’ demekten sıkıldık. Birbirimizle uğraşmakla, araya fesatlık sokmakla Gülyalı’nın ve Ordu’nun geleceğinden çalmış oluyoruz. Yeterince zaman kaybedildi. Yöneticilerin hedefi Gülyalı’yla uğraşmak değil dünya kentleriyle yarışmak olmalıdır.” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi