Erken seçim kararını değerlendiren Cumhuriyet Halk Partisi Ordu İl Başkanı Atila Şahin, Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkışıklıktan kurtulabilmek için erken seçime ihtiyacı olduğunu ifade ederken, parti olarak her zaman erken seçime hazırlıklı olduklarını belirtti. Şahin, “24 Haziran’da Türkiye’de, demokrasi kazanacak, Cumhuriyet Halk Partisi iktidar olacak. Buna inanıyoruz. Ama şunu da belirtmeliyiz ki, bu kadar acele ediyorlar ve bu kadar sıkıştırılmış hissediyorlarsa demek ki korktukları bir şey var. O da başlarına gelecek ve sandıkta demokrasi kazanacak.” dedi.

Bir dizi program çerçevesinde Ordu’ya gelen CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Ordu İl Başkanlığına ziyarette bulunarak İlçe Başkanları ve yöneticilerle seçime hazırlık kapsamında eğitim çalışması gerçekleştirdi. Erken seçim kararını sevinçle karşıladık diyen Milletvekili Atıcı da seçime dair şu açıklamalarda bulundu: “Çok sevinçli bir haber aldık. AKP ve MHP ittifakı 24 Haziran’da seçime gitme kararı aldılar. Bu sevindirici bir haberdir. Çünkü Türkiye’nin acilen AKP ve MHP ittifakının yönetiminden kurtulması gerekiyor. Bu demektir ki 2 ay sonra 25 Haziran sabahında Türkiye rahat bir nefes alacak. Biz gerçekten çok mutlu olduk. Uzun zamandır beklediğimiz bir olayın bu kadar kısa sürede gerçekleşiyor olması bizi memnun etti.”

 

B planı devrede


Erken seçim kararının alınmasının ardından CHP’nin B planını devreye soktuğunun belirten Atıcı, “CHP seçime hazır değil diye sözler söyleniyor. CHP Türkiye’nin kurtuluşunda da, kuruluşunda da, yükselişinde de, demokratikleşmesinde de, çağdaşlaşmasında da emeği olan ve başrolü oynayan bir partidir. Siz CHP’nin A, B, C, D planının olmadığını nasıl düşünebilirsiniz? Bu ancak cehaletle mümkündür. Cumhuriyet Halk Partisi, derhal B planını devreye sokmuştur. A planımızda, seçimlerin 2019 yılında olması idi; B planımızda ise erken seçim için çalışmalara başlamıştık. Bu kapsamda sandıklarımızı bekleyecek listeleri hazırladık. Erken seçim kararının bu kadar kısa sürede alınmasına iktidarın korkularının neden olduğunu da çok iyi biliyoruz. Oyları düşen iktidar partileri hep böyle davranmışlardır. Ama artık oyların düşüşü engellenemez noktaya gelmiştir. Bu ittifakın yerine Türkiye’yi çağdaş seviyeye getirecek CHP tercih edilecektir.” diye konuştu.

 

Aday, birkaç gün içinde açıklanacak


Cumhurbaşkanı adaylarını birkaç gün içinde açıklayacaklarını da belirten Atıcı, “Pek çok isim var. Bu alternatifleri değerlendiriyoruz. Daha 15 gün önce Genel başkanımız bütün milletvekilleri ile görüştü. Tabanda ittifak yapmak yerine tavanda milletin kendi kendine ittifak yapabileceği bir adayı bulup ortaya çıkarmalıyız. Bugüne kadar Türk siyasi tarihinde ittifak yapan partilerin tamamı kendi toplam oylarından daha düşük oy almışlardır. O nedenle iki partinin tavanda ittifak yapması, tabanında ittifak yapacağı anlamını taşımıyor. Bu nedenle CHP kendi ilkesi ile aday belirleyerek yol yürürse daha iyi olur. Ama bunun kararını yetkili kurumlarımız verecektir. Seçim ikinci tura kalırsa eğer hayır ittifakının hiçbirinin hayır demeyeceği bu sefer evet diyeceği bir adayla çıkmak zorundayız.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu

Editör: Haber Merkezi